in , ,

Huisartsen deelden zonder toestemming van mensen vaccinatiegegevens met RIVM

brown wooden blocks on white surface

Huisartsen hebben zonder toestemming van honderden mensen die expliciet hadden aangegeven dat hun vaccinatiegegevens niet met het mochten worden gedeeld dit toch gedaan.

Het werd veroorzaakt door een fout in één van de systemen waar huisartsenpraktijken gebruik van maken.

Wie zich laat vaccineren wordt gevraagd of hij zijn gegevens in het Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS) wil laten opslaan.

In de database worden burgerservicenummer (BSN), geboortedatum, naam, adresgegevens, reden van zoals medische indicatie, beroep of leeftijd, datum en plaats van vaccinatie en naam en serienummer voor een periode van minimaal twintig jaar opgeslagen.

Van mensen die geen toestemming geven worden ook gegevens vastgelegd, maar gaat het om een “anonieme set van gegevens”, namelijk vaccinatiegegevens (vaccin, batchnummer, prikdatum, eerste of tweede ), herkomst (, BES-eilanden en CAS-landen) en leeftijdscohort (drie cohorten).

Door een fout in een systeem waar huisartsenpraktijken gebruik van maken voor het doorgeven van vaccinatiegegevens is van mensen die expliciet hadden aangegeven dat ze hun data niet wilden delen met het RIVM dit toch gebeurd.

Het gaat om de persoonsgegevens van vijfhonderd mensen die duidelijk hadden aangegeven dat hun informatie niet gedeeld mag worden. Van tweehonderd patiënten is niet bekend of zij toestemming hebben gegeven.

Het datalek is gemeld bij de en …

Lees verder bij de bron: Huisartsen deelden zonder toestemming vaccinatiegegevens met RIVM

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
depth of field photography of man playing chess

Coronavirus verspreidt zich onder de gevaccineerden in sterk gevaccineerde landen

8bbb4486 33cd 11eb 85f4 1c4eec1dfbe3 web scale 0.0711111 0.0711111

U mag het van Pfizer niet weten, maar ik vertel het u toch….