in

Iedereen bang voor niets

15320041143 82644f499e gun cartoon

In een wereld waar er zoveel enge/kwade dingen gebeuren, behoren we heel bang te zijn. Wie wordt dat nou niet van al die “extremistische moslim aanslagen”, Ebola en een stel gekken die oorlog voeren vanuit bepaalde verwrongen idealen. Het is zelfs al overgewaaid naar Nederland; Tarik Zahzah. De wereld waar we in leven is gevaarlijk en we kunnen onszelf niet verdedigen hiervoor hebben we leger en politie nodig. Ik heb mij inmiddels terug getrokken op mijn kamer met de gordijnen en ramen dicht, durf de deur niet meer uit. Het is mij allemaal te gevaarlijk.

Na uren gamen, youtube kijken, doelloos internetten en liters koffie begon ik me toch een beetje te vervelen. Het doelloos internetten werd vervangen door internetten met een doel: Alle enge/kwade dingen in de gaten houden. Ik wil immers weer naar buiten en als al deze dingen niet meer gebeuren is het misschien weer veilig om naar buiten te gaan. Naarmate de tijd vorderde begon ik hier steeds meer tijd aan te besteden en gamen zat er niet zoveel meer in. Ik begon langzaam een completer plaatje te vormen over de wereld.

Al snel kwam ik erachter dat dit plaatje totaal anders is als beschreven in de eerste alinea. Nu ik terug kijk op de tijd dat ik in die mind-set rondliep, kan ik er wel een beetje om lachen. Wie verzint het dat we in een dergelijke wereld leven? Waar komt al het “nieuws” vandaan? Het mag wel duidelijk zijn dat niet jou buurman of mijn opa deze gebeurtenissen verzint en ze daarna verspreid. Dan blijven er maar 2 prominente verdachten over. De radio en televisie. De kanalen bij uitstek die dergelijke “nieuws-feiten” de wereld in kunnen slingeren. Zij hebben de middelen om ons te informeren.

Weken geleden was Ebola een hype, ik had er niet gek van staan te kijken als kleine kinderen tierend op de grond aan het stampen waren omdat ze van hun ouders geen Ebola mochten hebben. In mijn tijd hadden wij andere rages, zoals de Tamagochi. Dit was allemaal ietsje onschuldiger natuurlijk. Virussen als Ebola zijn ietsje schadelijker voor de gezondheid, mocht er iets misgaan. Ging er iets mis met de Tamagochi dan drukte je op de achterkant op de resetknop en begon het gewoon opnieuw. Helaas hebben wij mensen geen dergelijke resetknop.

Nu hoor je helemaal niets meer over Ebola. Als ik cijfers van een paar weken geleden bekijk en even een grove berekening maak, dan zouden er nu al meer dan 10.000 mensen aan gestorven moeten zijn. Dit is wereld nieuws en toch hoor je dergelijke getallen niet. Ik geef eerlijk toe dat ik niet 24/7 de radio en televisie aan het volgen ben, maar volgens mij is het toch alweer een tijdje geleden dat we iets over deze ziekte gehoord hebben.

Op het moment dat je als farmaceutisch bedrijf een medicijn tegen een ziekte ontwikkeld, kan je 2 dingen doen. Je promoot het medicijn of je promoot de ziekte. Beiden zullen zorgen voor een stijging in de verkoop van het medicijn. Zijn ze uit de kosten voor het ontwikkelen van een Ebola medicijn? Is dat de reden dat we er nu niets meer over horen?

Lees verder via Ben bang van niet(s).

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mcdonalds vaccines

Consumenten zijn gemanipuleerde rotzooi zat? Omzet McDonald’s holt achteruit

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

Verheijen kreeg vooraf inzage in vrijpleitFOPrapport