in , , , ,

Iedereen proefkonijn?! Proef met no cure, no pay voor dure medicijnen

Zorgpartijen en farmaceutische bedrijven gaan experimenteren met een nieuw no cure, no pay-model. Medicijnen worden daarbij alleen vergoed als ze na zestien weken aanslaan.

De hoop is dat dure medicijnen op deze wijze beschikbaar blijven en dat artsen ze kunnen voorschrijven aan uitbehandelde patiënten die er wellicht baat bij hebben.

Minister Bruno Bruins (Medische ) heeft farmaceutische bedrijven al vele malen gewaarschuwd dat er duurzame oplossingen moeten komen om dure medicijnen te kunnen blijven betalen.

Nu zijn vaak tijdrovende onderhandelingen nodig, voordat de prijs naar een dusdanig (geheim) niveau is gebracht dat ze vanuit de basisverzekering mogen vergoeden.

Vervelend voor patiënten, maar ook voor de farmaceutische bedrijven die gedurende de onderhandelingen niets aan hun medicijnen verdienen.

De nieuwe afspraken – bedacht door Nederlandse oncologen samen met het Zorginstituut en …

Lees verder bij de bron: Nederlands Dagblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geen EU- of burgemeestersbaantje voor Pechtold, gaat wel renovatie Binnenhof begeleiden

EU nepliberalen veranderen naam fractie van ‘ALDE’ in ‘Renew Europe’