in , ,

Vanaf volgend jaar: einde van recht op zorg?

zorgverzekeraars doolhof

De uitgaven aan zullen tijdens de volgende kabinetsperiode oplopen tot meer dan 100 miljard per jaar. Pogingen om de groei van de zorg te beteugelen, hebben tot nu toe altijd gefaald.

De Algemene Rekenkamer kwam vorige week met een rapport met als boodschap dat het programma ‘Zinnige Zorg' van het een mislukking is gebleken.

‘Zinnige Zorg' is een programma waarbij huisartsen, medisch specialisten, en patiënten onder leiding van het Zorginstituut bekijken welke behandelingen die nu nog vergoed worden uit het basispakket geschrapt kunnen worden omdat ze niet effectief zijn of geen meerwaarde hebben voor de patiënt.

De Rekenkamer concludeert dat dit programma er nauwelijks toe heeft geleid dat niet effectieve behandelingen uit het pakket zijn verwijderd.

Het rapport van de Rekenkamer is binnen een week in de la verdwenen. Of het beleid ook werkt, vinden politici vrijwel nooit interessant.

Geen minister of staatssecretaris hoeft in op te stappen omdat het beleid is mislukt.

Politici en ambtenaren kijken liever ….

Lees verder bij de bron: Wynia's Week

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

‘Avondklok is pure nonsens, bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’

55e8d0454253b10ff3d8992cc52036761d39c3e45551724c76277bd293 640 landbouw

Agenda 2030: EU blijft vooral intensieve landbouw steunen