in , ,

‘Medicijntekorten voorlopig nog niet opgelost’

bananenrepubliek2

De aanpak van medicijntekorten in Nederland loopt vertraging op, concludeert NRC op basis van gesprekken met betrokkenen.

Volgens de krant is het ministerie van Volksgezondheid, dat vorig jaar extra voorraden beloofde, daar nog weinig mee opgeschoten.

Dat zou komen doordat niet duidelijk is wie voor de aanvullende voorraad moet betalen. Ook eist de coronacrisis nu aandacht op.

De bedoeling was dat farmaceuten en groothandels dit jaar zouden beginnen met het aanleggen van extra medicijnvoorraden.

Toenmalig minister Bruins voor Medische Zorg stelde vorig jaar van een “ijzeren voorraad” in het vooruitzicht, die voldoende moest zijn voor vijf maanden.

De voorraad zou medio 2022 klaar moeten zijn en kostte naar verwachting zo’n 25 miljoen euro.

Bruins zei destijds dat hij nog in gesprek zou gaan met de groothandels, apothekers, medicijnenfirma’s en zorgverzekeraars over de financiering….

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cda faalhaas 800x504 1

Zorgminister Hugo de Jonge vergelijkt coronavaccin met frikandellen: “Die heb je levenslang gegeten en je weet ook niet precies wat daarin zit!”

53e0d3464e50aa14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794e71267ed79745 640 coronavirus

Tot dusver niet mogelijk? Nieuwe test moet corona onderscheiden van griep!