in ,

Geen EU- of burgemeestersbaantje voor Pechtold, gaat wel renovatie Binnenhof begeleiden

Voormalig D66-leider Alexander Pechtold gaat de spraakmakende renovatie van het Binnenhof begeleiden. Op aandringen van de Tweede Kamer buigt hij zich de komende weken over het project.

Pechtold is ingeschakeld „op basis van zijn kennis en expertise” [webm.: HAHAHA, “hij heeft hooguit wat ervaring met de verbouwing van zijn penthouse…” – quote “Bewiseman”], laat verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops weten.

Over de geplande verbouwing van het complex is nogal wat commotie ontstaan. Partijen vrezen dat de renovatie, begroot op zo’n half miljard euro, gierend uit de klauwen loopt. Ook zouden er te veel architecten bij het project zijn betrokken.

Felle kritiek was er op „megalomane plannen”, zoals een tropische kantoortuin. De Kamer hamert op een „sobere en doelmatige” aanpak.

Het is de bedoeling dat Pechtold uiterlijk begin juli zijn advies uitbrengt. Als zogenoemde procesvoorzitter moet hij kijken waar het beter kan.

Zo heerst in de Tweede Kamer ook onvrede over de communicatie met de eigenaar van het Binnenhof, het Rijksvastgoedbedrijf van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Statushouder mishandelt vrouw zo zwaar dat ze overlijdt, familie herkende haar niet meer

Iedereen proefkonijn?! Proef met no cure, no pay voor dure medicijnen