in ,

In Nederland: 15 jarige pleegt zelfmoord in bijzijn van klasgenoten

5968123054 165965f9a4 zelfmoord1

De 15-jarige Fleur Bloemen uit Staphorst heeft dinsdagochtend voor de ogen van enkele klasgenoten een einde aan haar leven gemaakt. Het meisje sprong op weg naar school voor de trein. Ze zou haar wanhoopsdaad hebben gepleegd omdat ze werd gepest. In een afscheidsbrief zou ze enkele pestkoppen bij naam hebben genoemd.

De school onderzoekt of inderdaad sprake was van pesten. Het meisje was een vmbo-scholiere van de Agrarische Onderwijs-instelling AOC Terra in Meppel, zat in haar eindexamenjaar en was volgens de school een serieuze en leergierige leerling. Twee jaar geleden won ze nog een poëziewedstrijd met een gedicht over pesten. Juryvoorzitter Jean Pierre Rawie was destijds onder de indruk van haar moed om het gedicht zelf voor een volle Ogterop-zaal voor te dragen. Fleur nam het daverende applaus bij het bekendmaken van haar overwinning met trots in ontvangst. De verslagenheid op de school is enorm. “Dit is een ramp. In de eerste plaats voor de ouders en de broers van de scholiere, maar ook voor onze leerlingen, leerkrachten en onze school. Heel Meppel en Staphorst hebben hier veel verdriet van”, aldus de directeur van de school in de krant.

Voor de leerlingen die getuige waren van de zelfmoord is slachtofferhulp ingeschakeld. Ook is op school een stilteruimte ingericht. Er komen initiatieven op gang om op tweede kerstdag een stille tocht te houden. In november pleegde de 20-jarige Tim Ribberink uit Tilligte zelfmoord. In een afscheidsbrief aan zijn ouders liet hij weten het pesten en treiteren beu te zijn. De Stichting Veilig Onderwijs drong eerder deze week aan op een parlementair onderzoek naar pestgedrag op scholen.

Lees verder via Hababam Community.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4849050583 a8fd72123c bazooka1

ECB dekt zich in, in het geval QE niet zou werken

3267328823 8a76034834 Global warming hoax1

Duhhhh: Wetenschapper biecht op: “Global warming is miljardenzwendel”