in ,

Inspectie: grip op wijken kwijt, want politie is te druk

bananenrepubliek2

De politie heeft te weinig grip op de wijken om problemen te voorzien en in te grijpen voordat het onveilig wordt. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid na onderzoek.

De politie kan problemen in wijken onvoldoende voorkomen doordat te veel van haar wordt gevraagd. Wijkagenten in middelgrote steden en in het landelijk gebied hebben nauwelijks tijd om te investeren in wijkcontacten en zo neemt hun kennis van de wijk af.

Het gevolg is dat de politie vaker pas laat kan optreden, en dan kan de situatie onveilig zijn. De inspectie noemt dit ‘een zorgwekkende ontwikkeling voor de effectiviteit van de politie’.

In het rapport Lokale handhaving door de politie staat dat de wijkagent te vaak moet worden ingezet voor noodhulp, zoals levensbedreigende situaties na een ernstig ongeval of een gewapende overval. En dat slokt te veel tijd op.

Ook bezorgt het grote aantal meldingen over personen met verward gedrag de politie handenvol werk. “Dit maakt investeren in de wijk en daar spelende problematiek lastig”, valt te lezen in het onderzoek….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte1

De energiebelasting …

top psychiater op tv migranten z

Door Nederland betaalde opvanglocatie asielkinderen deze maand in Griekenland klaar