in ,

Inspectie: grip op wijken kwijt, want politie is te druk

De politie heeft te weinig grip op de wijken om problemen te voorzien en in te grijpen voordat het onveilig wordt. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid na onderzoek.

De politie kan problemen in wijken onvoldoende voorkomen doordat te veel van haar wordt gevraagd. Wijkagenten in middelgrote steden en in het landelijk gebied hebben nauwelijks tijd om te investeren in wijkcontacten en zo neemt hun kennis van de wijk af.

Het gevolg is dat de politie vaker pas laat kan optreden, en dan kan de situatie onveilig zijn. De inspectie noemt dit ‘een zorgwekkende ontwikkeling voor de effectiviteit van de politie’.

In het rapport Lokale handhaving door de politie staat dat de wijkagent te vaak moet worden ingezet voor noodhulp, zoals levensbedreigende situaties na een ernstig ongeval of een gewapende overval. En dat slokt te veel tijd op.

Ook bezorgt het grote aantal meldingen over personen met verward gedrag de politie handenvol werk. “Dit maakt investeren in de wijk en daar spelende problematiek lastig”, valt te lezen in het onderzoek….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma de Jong-Schobbe
5 maanden geleden

Dank Rutte en consorten hier maar voor.

Shadow1100
5 maanden geleden

Nee, Op(a)stelten is hier verantwoordelijk voor. De Nationale Politie.

scherpschutter1943
5 maanden geleden

De politie is door de overheid weg bezuinigd. De overheid ziet de politie als een bedrijf, waar je een bepaald product van verwacht. helaas, de producten van de politie laten zich daar niet onder scharen. De politiek wil teveel van de politie, met te weinig middelen waaronder geld en te weinig mensen. De politiek is grillig in haar wensen wat de politie moet doen. vandaag dit, morgen dat en daarna weer wat anders. De straatagent die de klappen opvangt die eigenlijk voor de politieke leiders bedoeld zijn, wordt niet gehoord en met diens mening wordt geen rekening gehouden. Waarbij nog komt dat de maatschappelijke status van de politieagent bijna tot nul is gereduceerd en een buschauffeur op meer waardering kan rekenen. De politie als de kop van jut voor alle partijen. De politiek stuurt de politiekorpsleiding aan, die op haar beurt tracht het politieke beleid te vertalen in orders aan de werkvloer. Die werkvloer, die geen enkele voeling heeft met de korpsleiding, is op zichzelf aangewezen en doet de dagelijkse dingen zoals zij zelf denken dat het moet. Je moet het maar kunnen, agent zijn. Met 1 been in het graf en met andere been in de gevangenis. Fijn beroep.

Waarom heeft de politie het zo druk?
5 maanden geleden

Het verhaal vertelt niets waarom de politie het zo druk heeft en waaraan zij haar tijd besteedt …. Ik mag hopen dat de politie dat in haar rapporten precies aangeeft. En natuurlijk moet dat ook in de berichtgeving naar de burgers toe staan …
Tenzij de burgers dat niet mogen weten volgens de overheid die de afgelopen decennia volledig de weg is kwijt geraakt …. De burgers mogen wel betalen, maar ze mogen niet weten waar hun belastinggeld aan wordt uitgegeven.

En ja: natuurlijk hebben burgers wel een idee wat het probleem is want zij zijn dagelijks op straat en zien ook wel wat de overheid heeft gedaan de afgelopen jaren ….

De energiebelasting …

Door Nederland betaalde opvanglocatie asielkinderen deze maand in Griekenland klaar