Inval Duitse politie bij privacystichting raakt TorServers en Tails

De Duitse autoriteiten hebben op verschillende locaties in Duitsland een gecoördineerde inval gedaan bij de privacystichting Zwiebelfreunde, wat ook gevolgen heeft voor TorServers en Tails. Zwiebelfreunde zet zich in voor online privacy en biedt via TorServers.net verschillende servers op het Tor-netwerk aan. Daarnaast helpt de stichting andere stichtingen met het ophalen van geld.

Aanleiding voor de inval is een anonieme website die opriep tot een protest tegen de Duitse AfD-partij….

Vanwege de invallen heeft TorServers.net de PGP-sleutel ingetrokken en zullen de komende tijd meer encryptiesleutels en passphrases worden vervangen. Daarnaast zijn alle geprinte documenten van Zwiebelfreunde in beslag genomen. Het gaat hierbij om zeer gevoelige persoonlijke data van sponsoren en identiteiten van activisten. Daarnaast zijn de gegevens van iedereen die ooit een donatie aan TorServers, Tails of RiseUp via een een Europese banktransactie heeft gedaan waarschijnlijk in handen van de Duitse politie gekomen. Het gaat dan om naam, rekeningnummer, bedrag en datum.

“Dit is een schoolvoorbeeld van hoe eenvoudig fundamentele rechten van compleet onschuldige burgers en hun gezinnen worden geschonden als gevolg van bedachte bewijsketens, hoe belachelijk ook. Om op basis van dergelijke redenering als getuige te worden aangemerkt is op zijn minst twijfelachtig te noemen. De recente introductie van draconische Beierse wetten die de politieautoriteit aansturen hebben klaarblijkelijk geleid tot een cultuur waar de autoriteiten zich niet meer voelen beperkt door enige proportionaliteit voor hun acties”, zegt Frank Rieger van de CCC.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Inval Duitse politie bij privacystichting raakt TorServers en Tails

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Reageer mee...

3 reacties op “Inval Duitse politie bij privacystichting raakt TorServers en Tails”

 1. Anna Lysis schreef:

  Het feit dat de overheid dergelijke wapens inzet maakt volstrekt duidelijk dat burgers hun overheid niet kunnen en moeten vertrouwen …. De EU is een fascistische staat geworden …..

 2. Sem schreef:

  Je geeft die staarsratten ‘ook teveel’ van jezelf.
  En je moet niet alles per mail / internet doen

 3. Kas schreef:

  1940 – 1945
  Sipo und SD

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close