Israëlische NSO Group kan iPhone zonder interactie volledig overnemen

Surveillanceleverancier NSO Group zou in staat zijn om iPhones zonder interactie van gebruikers met spyware te infecteren en zo volledige controle te krijgen.

Afgelopen week werd bekend dat de Pegasus-spyware die de NSO Group aan overheidsinstanties en opsporingsdiensten levert in 45 landen is waargenomen, waaronder Nederland.

In 2016 werd de Pegasus-spyware voor het eerste ontdekt bij een aanval op een mensenrechtenactivist. De activist ontving een sms-bericht met een linkje. Het linkje wees naar een pagina die misbruik maakte van drie onbekende kwetsbaarheden in iOS waardoor de Pegasus-spyware op het systeem kon worden geïnstalleerd.

Via de spyware kunnen aanvallers toegang krijgen tot de camera en microfoon, de locatie van het doelwit achterhalen en communicatie via chat-apps zoals WhatsApp en Telegram afluisteren en onderscheppen.

Vice Magazine sprak met een bron die een demonstratie van de NSO Group kreeg. Hij had een iPhone met een buitenlands nummer meegenomen en gaf het bedrijf dit nummer en plaatste de iPhone op een bureau.

Na een aantal minuten waren medewerkers van de NSO Group erin geslaagd het toestel zonder interactie van de gebruiker te compromitteren en hadden ze toegang tot alle informatie op het toestel. Ook schakelden ze de microfoon en camera van de iPhone in.

Welke versie van iOS deze iPhone draaide en of die op het moment van de demonstratie volledig was gepatcht wordt niet gemeld. De Pegasus-spyware bestaat ook voor het Android-platform. Hoe de Android-versie wordt geïnstalleerd is onbekend.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Israëlische NSO Group kan iPhone zonder interactie volledig overnemenI

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Steuntje in de rug om mijn missie mogelijk te houden?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50, Lege Tikkie

Reageer mee...

2 reacties op “Israëlische NSO Group kan iPhone zonder interactie volledig overnemen”

  1. kay schreef:

    Er zijn 2 schurkenstaten – Amerika en Israel .
    Geen iPhones meer kopen

  2. leo schreef:

    De Ratteb van God / Jawh

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: