in , , ,

Jarenlange tegenprestatie: Uitkeringsgerechtigde ervaart bloemen vouwen als dwangarbeid

3735027804 825c7a3219 bloem

Tegen werken voor zijn heeft Peter Dibbets geen bezwaar. Hij heeft wel bezwaar tegen dwangarbeid. En wat de gemeente Aalten hem laat doen in een fabriekshal, ervaart hij als dwangarbeid.

Sinds begin dit jaar moeten gemeenten bepalen of zij uitkeringsgerechtigden tot een tegenprestatie willen verplichten. Veel Gelderse gemeenten doen dat nog niet. In Aalten doen ze het al jarenlang, onder het mom van re-integratie. In een fabriekshal in Dinxperlo vouwen mensen die krijgen kunstbloemen. Of, zoals het in de gemeentelijke folders heet: ze modelleren zijden bloemen. Dibbets doet dit sinds 2 jaar, zonder uitzicht op betaald werk.

Somber

Hij is opgeleid als filiaalmanager, werkte een tijdje bij Lidl, maar is al jaren werkloos. Ruim 2 jaar werkt hij voor zijn uitkering nu in Dinxperlo. Hij schetst een naargeestig beeld van een hardvochtig regime, in een koude fabriekshal, vol sombere mensen. Dibbets schat dat er 50 tot 60 mensen met een uitkering werken, sommigen al 5 jaar lang. Wie een minuut te vroeg aan zijn koffiepauze begint, krijgt op zijn kop. Wie te weinig bloemen vouwt, krijgt de wind van voren.

Lees verder via Uitkeringsgerechtigde Peterr Dibbets uit Aalten ervaart bloemen vouwen als dwangarbeid.

Photo by Bert Kaufmann cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6231160730 50a6bc21c2 banksters

Daar gaan we weer: Economen bezorgd over nieuw soort bufferkapitaal voor banken

85599e6dac834695 640 recht

Juridische bijstand, onmogelijk om Uw recht te halen