in ,

Je geld wordt steeds onveiliger bij grote banken

6065409427 53ee5947f7 derivatives e14202274803941

De historie laat zien dat wanneer mensen besluiten om (eindelijk) hun geld van de bank te halen ze meestal te laat zijn.

Na de laatste G-20 top is de status van een spaarder bij een bank plots veranderd in die van investeerder, met alle risico’s van dien.

Voor diegenen die nog geld hebben en dit hebben geparkeerd bij één van de grote banken met het idee dat dit wel veilig zal zijn, is misschien nu wel het moment om daar nog eens goed over na te denken.

De spelregels voor banken in de problemen zijn namelijk weer eens veranderd. Dit keer is dat gebeurd op de laatste G-20 top afgelopen november. Hier is besloten dat geld binnen de bank, ook dat van jou, gebruikt kan worden voor een zogenaamde bail-in wanneer financiële problemen zich zouden voordoen.

Tijdens die G-20 top is besloten dat jouw spaargeld eigendom van de bank wordt wanneer deze door een crisis dreigt om te vallen.

Dat betekent dat alle geld binnen de bank het eerst wordt gebruikt om schuldeisers af te betalen en als er dan nog geld over is, krijg je misschien nog iets terug.

Je status als klant van de bank is ook veranderd. Je bent geen spaarder meer, maar je wordt gezien als een investeerder die met zijn ingelegde geld risico neemt. En omdat je investeerder bent, loop je dus ook het risico dat je je geld verliest.

De regels zijn helemaal veranderd. Waar het op neerkomt is dat vanaf nu de spaarders en rekeninghouders verantwoordelijk zijn voor het op de been houden van de bank, mocht deze in een crisis terechtkomen.

Eén van de meest waarschijnlijke scenario’s waarbij banken in de problemen komen is het (gedeeltelijk) inelkaar klappen van de derivatenhandel. Deze “financiële instrumenten” worden gebruikt om te gokken met enorme bedragen en wanneer het goed gaat, wordt er veel verdiend, maar als het misgaat dan zijn de verliezen enorm. Zo hebben we onlangs gezien dat de Deutsche Bank een tikkende tijdbom is, met een blootstelling aan derivatenrisico van ongeveer 75 biljoen Dollar, een bedrag dat vijf maal groter is dan het totale Europese BBP (Bruto Binnenlands Product),

Lees verder via Niburu.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2601180182 7335bb8804 madonna e14202271884501

Madonna ‘geeft toe dat ze bij de illuminatie hoort dmv’ een nieuwe song…

2923797716 567bea8372 obama1

Obama legt nieuwe sancties op aan Noord-Korea wegens cyberaanval die ze niet deden