in ,

Obama legt nieuwe sancties op aan Noord-Korea wegens cyberaanval die ze niet deden

De Amerikaanse president Barack legt nieuwe sancties op aan . Dit is een reactie op de cyberaanval op Sony Pictures, zo meldde het Witte Huis vandaag.

De nieuwe sancties betreffen drie bedrijven en tien Noord-Koreaanse regeringsfunctionarissen.

Het bedrijf had een film geproduceerd over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un.

Lees verder via HLN.be.

 

Steeds meer internetveiligheidsdeskundigen twijfelen aan de beschuldigingen van de dat Noord-Korea achter de cyberaanval op Sony zit. De software waarmee de aanval gepleegd is, werd eerder door Noord-Korea gebruikt, maar ook dagelijks door hackers over de hele wereld.

Het internetveiligheidsbedrijf Norse in Silicon Valley onderzocht de hack bij Sony en kwam tot de conclusie dat de aanval van binnenuit moet zijn gepleegd. “Sony is niet alleen gehackt, het is van binnenuit platgebombardeerd”, zegt directeur Kurt Stammberger van Norse tegen CBS News.

Het bedrijf zegt aanwijzingen te hebben dat een ex-werkneemster van Sony betrokken is bij de Guardians of Peace, de organisatie die de hack heeft opgeëist.

Lees verder via NOS.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je geld wordt steeds onveiliger bij grote banken

Nieuwe bijstandswet per 1 januari 2015: “Participatiewet in Absurdistan”