in ,

Je verwacht het toch niet: Uitstel voor wet lagere bonussen bankiers

Het verlagen van het bonusplafond voor de financiële sector wordt nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat heeft het ministerie van Financiën vrijdag bevestigd. Met de hadden de bonussen bij en verzekeraars per 1 januari beperkt moeten worden tot maximaal 20 procent van het vaste salaris. De maatregel van -minister Dijsselbloem (Financiën) is omstreden, omdat in een plafond van 100 procent is afgesproken: de bonus mag niet hoger zijn dan het vaste jaarsalaris. Dat Nederland verder gaat, leidde tot veel kritiek van onder meer de Nederlandse Vereniging van Banken, die vindt dat Nederlandse banken op achterstand worden gezet. Ook de VVD in de Tweede Kamer was zeer kritisch over de maatregel, die in het regeerakkoord staat, maar stemde wel voor.

Het beperken van de semipublieke topinkomens tot een ministerssalaris kon vorige week, door een extra zitting van de Eerste Kamer, nog net wel per 1 januari worden ingevoerd.

ABN Amro verhoogde salarissen alvast

Voor ABN Amro is het uitstel pikant. De bank verhoogde, vooruitlopend op het nieuwe plafond, vorig jaar al de vaste salarissen van de honderd hoogste managers onder de raad van bestuur. Dat moest de inkomensgevolgen van de bonusbeperking voor de subtop compenseren.

Lees verder via de Volkskrant.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Hoe meer “crisis” hoe meer winst voor de banken. Hoe meer winst voor de banken des te meer argumenteren de bankiers dat ze “recht” hebben op hogere beloningen. Het is obsceen. Trouwens de hele “crisis” is een voorbedacht circus:
DE EUROCRISIS – OORZAAK en OPLOSSING
http://mario828282.wordpress.com/2013/12/22/de-eurocrisis/

NASA onthuld: ’30+ Dagen van vuur in de lucht’

Feel good filmpje: Vrouw ontmoet leeuw die ze jaren geleden heeft gered