in

Jeukende EU regeltjes en bemoeienis : kriebelende kledinglabels

now with care labels

Ondernemers in Delft beklaagden zich bij zes kandidaat-Europarlementariërs over de voorschriften waar Europa aan werkt. Sommige kledingstukken hebben nu al vier labels waarin in tientallen talen staat vermeld uit welke stof de kleding bestaat en hoe die moet worden gewassen.

“Er wordt informatie op een etiket geschreven waar de consument helemaal geen behoefte aan heeft”, zegt Jan Meerman, van Detailhandel Nederland, de brancheorganisatie voor de detailhandel. “Politici zijn heel welwillend bij het maken van regels, maar ze weten niet wat die in de praktijk voor ondernemers betekenen.”(bron)

In 2011 werd er het volgende geschreven : “Het kan nog tweeënhalf jaar duren voordat de nieuwe regels voor de kledinglabels daadwerkelijk uitgevoerd worden. De industrie krijgt  die tijd namelijk om zich  aan de nieuwe regels aan te passen.”

Op kledinglabels moet duidelijk vermeld staan of er voor het maken van de kleding gebruik is gemaakt van bont of leer. Met deze nieuwe regel heeft het Europees Parlement woensdag ingestemd.

De Europese Commissie moet naar aanleiding van deze regel in 2013 een rapport uitbrengen over een akkoord voor de kledinglabels. Wellicht kijkt ze dan ook voor een wet voor de labels. Daarnaast gaat zij ook onderzoeken of er informatie op de kledinglabels moet komen over het land waar de textiel vandaan komt.

Ook gaat de Europese Commissie onderzoeken of er één systeem kan komen voor de kledingmaten in de hele EU.(bron)

Heeft de EU niet geluisterd naar de “industrie” of heeft de “industrie” niets aangepast? Ondertussen knipt de consument er rustig op los in zijn kleding. En dan hoop ik maar dat de knippers niet te vaak uitschieten, dan heb je gelijk een kledingstuk met EU gat.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gezichtsherkenning face recognition

Gezichtsherkenning in winkels, aangenamer winkelen?

babel parlement

De Nederlandse politiek/media met hun Europa praat, Europa is een continent #EU2014