in , ,

Kabinet nepnieuws waarschuwt voor ‘nepnieuws’

Ook Nederland is doelwit van landen die nepnieuws verspreiden en daarmee proberen verkiezingen of andere interne aangelegenheden te beïnvloeden. Daarvoor waarschuwt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De regering wil overleggen met technologiebedrijven zoals Facebook om te kijken hoe deze dreiging kan worden tegengegaan.

Minister Kajsa Ollongren schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het fenomeen niet nieuw is, maar wel steeds vaker voorkomt. Als voorbeeld noemt ze een nepwebsite van de Nederlandse , afkomstig uit Rusland, met daarop over de ramp met vlucht MH17. Ook haalt de minister de beïnvloeding door Rusland van de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar aan.

Volgens Ollongren is de voorgenomen op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, waar volgend jaar een over wordt gehouden, ,,noodzakelijk” om dergelijke beïnvloeding uit het buitenland te bestrijden.

Lees ook eens verder bij de Bron: Europa Nu

 

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sem
3 jaren geleden

De burger krijgt dagelijks “Politieke bagger over zich heen van het ANP en AP. Zo las ik vandaag “opvallend en voor de zoveelste maal’ : “Groei NL. economie zet door”. Kijk eens om u heen

Westerse coalitie liet honderden IS-strijders ontsnappen uit Raqqa

We staan voor lul, lieve gewone Nederlanders