in , ,

Kabinet nepnieuws waarschuwt voor ‘nepnieuws’

Ook Nederland is doelwit van landen die nepnieuws verspreiden en daarmee proberen verkiezingen of andere interne aangelegenheden te beïnvloeden. Daarvoor waarschuwt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De regering wil overleggen met technologiebedrijven zoals om te kijken hoe deze dreiging kan worden tegengegaan.

Minister Kajsa Ollongren schrijft in een brief aan de dat het fenomeen niet nieuw is, maar wel steeds vaker voorkomt. Als voorbeeld noemt ze een nepwebsite van de Nederlandse overheid, afkomstig uit Rusland, met daarop desinformatie over de ramp met vlucht MH17. Ook haalt de minister de beïnvloeding door Rusland van de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar aan.

Volgens Ollongren is de voorgenomen Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, waar volgend jaar een referendum over wordt gehouden, ,,noodzakelijk” om dergelijke beïnvloeding uit het buitenland te bestrijden.

Lees ook eens verder bij de Bron: Europa Nu

 

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Westerse coalitie liet honderden IS-strijders ontsnappen uit Raqqa

We staan voor lul, lieve gewone Nederlanders