in ,

Kamer wil opheldering over ‘vrije artsenkeuze’

De Tweede Kamer wil van minister Edith Schippers van VWS weten wanneer zij de zorgwet over aanpassing van de vrije artsenkeuze opnieuw gaat indienen.

Schippers moet het wetsvoorstel voor de aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet, opnieuw indienen, omdat haar wetsvoorstel vlak voor Kerst sneuvelde in de Senaat. Toen stemde drie senatoren van coalitiepartij tegen, omdat zij niet willen dat de vrije artsenkeuze wordt aangetast. Dat leidde tot een kabinetscrisis, omdat aanpassing van artikel 13 is afgesproken in het regeerakkoord.

Kamer wil duidelijkheid

De Vaste kamercommissie van VWS heeft woensdag, na de procedurevergadering, in een brief aan minister Schippers gevraagd wanneer ze het aangepaste wetsvoorstel gaat indienen. Ook wil de commissie weten hoe de parlementaire behandeling gaat verlopen.

Lees verder via Zorgvisie


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Machiavelli
3 jaren geleden

Nu ontdekken burgers dat zij veel van hun vertrouwde instituten zijn kwijtgeraakt. Het gevoel van ‘veiligheid : ‘mijn’ verzekeringsmaatschappij, – mijn arts. – ‘mijn’ woningcorporatie of zorginstelling bood, is verdwenen.” ONBEHAGEN en ONVEILIGHEID ‘ kwam er voor in de plaats

Politici geven geen moer om uw veiligheid

Merkel wil bewaarplicht telecomdata weer invoeren, ook op EU niveau