in

Knettergek beleid: ontbossing in Noord-Europa met 49% gestegen

bomen kappen 1568365257
eloneo / Pixabay

De Zwitserse meteoroloog Jörg Kachelmann noemt het ‘het domste energie- en milieubeleid ooit'. Nu, eindelijk, na jarenlang te zijn gewaarschuwd, vertonen de reguliere media in eindelijk tekenen dat ze wakker worden.

De Duitse publieke omroep ARD presenteerde onlangs  een rapport over hoe “CO2-neutrale” houtverbranding leidt tot wijdverbreide ontbossing in Noord- – een nogal gênante ontwikkeling voor de Europeanen, die onlangs hun veroordeling uitspraken over het Braziliaanse bosbeleid .

Ontbossing met 49% gestegen

Das Erste' van de ARD meldt hoe satellietbeelden aantonen dat de ontbossing sinds 2016 met 49% is gestegen in Zweden, Finland en de Baltische staten. De reden: ‘Vanwege de CO2-doelstellingen. Dat klinkt volkomen krankzinnig, maar juist vanwege de trend naar hernieuwbare energiebronnen is het gedeeltelijk verantwoordelijk voor ontbossing in ', zegt de moderator van Das Erste.

Na enige tijd voor de te hebben gewerkt, legt Liiana Steinberg in het rapport uit hoe ze onlangs terugkeerde naar haar geboorteland Estland en schrok ze toen ze zag hoeveel ontbossing er de afgelopen jaren had plaatsgevonden. ‘Ik ontdekte hoe een aanzienlijk deel van de bossen niet meer bestaan.'

Voor ‘CO2-neutrale' houtpellets

Waar eens massief hardhout stond, groeien nu kleine dennenbomen. De geoogste bomen, zegt het rapport, werden gebruikt voor houtpellets – een vorm van hernieuwbare groene energie. De bomen, zegt de pelletindustrie, zullen terug groeien.

Niet alleen de bossen krijgen een klap, maar ook de dieren in het wild die er ooit woonden. Volgens mevrouw Steinberg is het aantal vogels met ongeveer 25% afgenomen. ‘Het is verspild. Nu moeten we helemaal opnieuw beginnen.'

‘Volg de '

Klimaatactivisten, waaronder de media als ARD, hebben lang volgehouden dat het verbranden van bomen goed was voor het en het milieu, omdat de uitgestoten CO2 gewoon weer in de natuur zou worden gerecycled – ‘volg de wetenschap', zo vertelden ze keer op keer. Maar ze begrepen niet dat bomen, afhankelijk van hun leeftijd, als opslag voor CO2 fungeren en dat zo'n 100 jaar aan opgeslagen binnen enkele uren in de atmosfeer wordt losgelaten als ze voor warmte worden verbrand.

Lees verder bij de bron: Climategate

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8738401438 1c71246dbd NWO

The Hunger Games in het echt: Australische staat Victoria is de pilot voor de New World Order 

EU Dictatorship

Tegen alle regels in: Plannen voor omtoveren Europol tot een “Europese FBI”