in ,

Milieuramp: ontbossing in Noord-Europa met 49% gestegen om de “CO2-doelstellingen” te halen!

Illustratieve foto door P. Gosselin

De Zwitserse meteoroloog Jörg Kachelmann noemt het “het domste energie- en milieubeleid ooit”. Nu, eindelijk, na jaren van te zijn gewaarschuwd, vertonen de reguliere media in Duitsland eindelijk tekenen dat ze er wakker van worden.

De Duitse publieke omroep ARD presenteerde onlangs eerder vandaag een rapport over hoe “CO2-neutraal” houtverbranding leidt tot wijdverbreide ontbossing in Noord-Europa – een nogal gênante ontwikkeling voor de Europeanen, die onlangs hun veroordeling uitspraken over het Braziliaanse bosbeleid .

Ontbossing met 49% gestegen

“Das Erste” van de ARD meldt hoe satellietbeelden aantonen dat de ontbossing sinds 2016 met 49% is gestegen in Zweden, Finland en de Baltische staten. De reden: “Vanwege de CO2-doelstellingen. Dat klinkt volkomen gek, maar juist vanwege de trend naar hernieuwbare energiebronnen is het gedeeltelijk verantwoordelijk voor ontbossing in Estland ”, zegt de moderator van Das Erste.

Na enige tijd voor de EU te hebben gewerkt, legt Liiana Steinberg in het rapport uit hoe ze onlangs terugkeerde naar haar geboorteland Estland en schrok ze toen ze zag hoeveel ontbossing er de afgelopen jaren had plaatsgevonden (2:25). “Ik ontdekte hoe de bossen hier links en rechts niet meer bestaan.”

Voor “CO2-neutrale” houtpellets

Waar eens massief hardhout stond, groeien nu kleine dennenbomen. De geoogste bomen, zegt het rapport, werden gebruikt voor houtpellets – een vorm van hernieuwbare groene energie. De bomen, zegt de pelletindustrie, zullen teruggroeien.

Niet alleen de bossen krijgen een klap, maar ook de dieren in het wild die er ooit woonden. Volgens mevrouw Steinberg is het aantal vogels met ongeveer 25% afgenomen. ‘Het is verspild. Nu moeten we helemaal opnieuw beginnen. ”

Idioten “volg de wetenschap”

Klimaatactivisten, waaronder de media als ARD, hebben lang volgehouden dat het verbranden van bomen goed was voor het klimaat en het milieu, omdat de uitgestoten CO2 gewoon weer in de natuur zou worden gerecycled – “volg de wetenschap”, drongen ze keer op keer aan. Maar ze begrepen niet dat bomen, afhankelijk van hun leeftijd, als putten fungeerden en dat zo’n 100 jaar aan opgeslagen koolstof binnen enkele uren in de atmosfeer zou worden gelost als ze voor warmte werden verbrand.

Het is triest dat ze hier net wakker van worden (misschien).

Lees verder bij de bron: Notrickszone


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Is het CO2 sprookje nu eindeljik over?
5 maanden geleden

En de satanische Illuminatie lachen zich een krul in de staart dat de domme mensen wereldwijd massaal in hun CO2 hoax waren gestapt en hun eigen habitat aan het vernietigen zijn.
Dat ze zelf nu twee keer slachtoffer zijn omdat ze behalve er zelf in te wonen ook hun ziel aan de duivel verkochten zien ze blijkbaar over het hoofd.

Er is helemaal geen CO2 probleem want het percentage CO2 is heel erg laag (slechts 0,04 % of 400 ppm).
Dat percentage is zo laag en blijft zo laag omdat planten CO2 absorberen en onder de invloed van zonlicht de CO2 splitsen in C (wat de plant nodig heeft voor zijn groei) en O2 dat afgegeven wordt aan de lucht.
Alles perfect in evenwicht houdend.

Het valt te hopen dat mensen nu eindelijk wakker worden nu ze overal om zich heen zien hoe ze met een lelijke en kale natuur zitten.

Pinto
5 maanden geleden

Zolang er geld wordt verdiend aan de vernietiging blijft het gewoon doorgaan…. En wie bepaald dat? De zakkenvullers. En wie mogen het betalen? De belastingbetalende burgers.

Hugo de Jonge over coronavaccin: ‘Uiteindelijk moeten we allemaal’

“Ze zijn geen vluchtelingen, alleen diegenen met geld stappen in de boten”