in ,

Milieuramp: ontbossing in Noord-Europa met 49% gestegen om de “CO2-doelstellingen” te halen!

Deforestation 768x411 1
Illustratieve foto door P. Gosselin

De Zwitserse meteoroloog Jörg Kachelmann noemt het “het domste energie- en milieubeleid ooit”. Nu, eindelijk, na jaren van te zijn gewaarschuwd, vertonen de reguliere media in Duitsland eindelijk tekenen dat ze er wakker van worden.

De Duitse publieke omroep ARD presenteerde onlangs eerder vandaag een rapport over hoe “CO2-neutraal” houtverbranding leidt tot wijdverbreide ontbossing in Noord-Europa – een nogal gênante ontwikkeling voor de Europeanen, die onlangs hun veroordeling uitspraken over het Braziliaanse bosbeleid .

Ontbossing met 49% gestegen

“Das Erste” van de ARD meldt hoe satellietbeelden aantonen dat de ontbossing sinds 2016 met 49% is gestegen in Zweden, Finland en de Baltische staten. De reden: “Vanwege de CO2-doelstellingen. Dat klinkt volkomen gek, maar juist vanwege de trend naar hernieuwbare energiebronnen is het gedeeltelijk verantwoordelijk voor ontbossing in Estland ”, zegt de moderator van Das Erste.

Na enige tijd voor de EU te hebben gewerkt, legt Liiana Steinberg in het rapport uit hoe ze onlangs terugkeerde naar haar geboorteland Estland en schrok ze toen ze zag hoeveel ontbossing er de afgelopen jaren had plaatsgevonden (2:25). “Ik ontdekte hoe de bossen hier links en rechts niet meer bestaan.”

Voor “CO2-neutrale” houtpellets

Waar eens massief hardhout stond, groeien nu kleine dennenbomen. De geoogste bomen, zegt het rapport, werden gebruikt voor houtpellets – een vorm van hernieuwbare groene energie. De bomen, zegt de pelletindustrie, zullen teruggroeien.

Niet alleen de bossen krijgen een klap, maar ook de dieren in het wild die er ooit woonden. Volgens mevrouw Steinberg is het aantal vogels met ongeveer 25% afgenomen. ‘Het is verspild. Nu moeten we helemaal opnieuw beginnen. ”

Idioten “volg de wetenschap”

Klimaatactivisten, waaronder de media als ARD, hebben lang volgehouden dat het verbranden van bomen goed was voor het klimaat en het milieu, omdat de uitgestoten CO2 gewoon weer in de natuur zou worden gerecycled – “volg de wetenschap”, drongen ze keer op keer aan. Maar ze begrepen niet dat bomen, afhankelijk van hun leeftijd, als putten fungeerden en dat zo’n 100 jaar aan opgeslagen koolstof binnen enkele uren in de atmosfeer zou worden gelost als ze voor warmte werden verbrand.

Het is triest dat ze hier net wakker van worden (misschien).

Lees verder bij de bron: Notrickszone

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e0dd424255a814ea898675c6203f78083edbe254557541772c7a 640 vaccin

Hugo de Jonge over coronavaccin: ‘Uiteindelijk moeten we allemaal’

vluchtelingen 1172x879

“Ze zijn geen vluchtelingen, alleen diegenen met geld stappen in de boten”