in

Krommer dan krom: ‘Kabinet wil bezuinigen op kinderbijslag voor verbetering dienstverlening’

3776232482 b22dd0e667 toeslagen

Er is 100 miljoen per jaar nodig voor het UWV en de . Dat wordt gevonden door de kinderbijslag drie jaar niet of nauwelijks te indexeren.

Het geld dat de uitvoeringsorganisaties UWV en SVB krijgen om hun dienstverlening te verbeteren moet betaald worden uit een bezuiniging op de kinderbijslag.

Dat staat in een wetsvoorstel van toenmalig demissionair staatssecretaris Bas van 't Wout (Sociale Zaken, ) waarover Trouw vrijdag bericht. Er moet 100 miljoen euro per jaar gevonden worden.

Normaal gesproken stijgt de kinderbijslag mee met de inflatie, maar die zogenoemde indexering zal in 2022 en 2023 als het aan Van 't Wout ligt niet plaatsvinden. Het idee is om de uitkering in 2024 wel weer te verhogen, maar dan minder hard dan de inflatie.

Op een vergelijkbare manier werd begin vorig jaar de kinderbijslag niet geïndexeerd omdat ouders van jongeren van 16 en 17 jaar oud in meer gevallen recht kregen op kinderbijslag.

Volgens Trouw schrijft Van 't Wout in een toelichting bij de dat er extra geld gevonden moest worden voor de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6428279173 1e08a6f632 revolution1

Coronadebat: Het volk moet in opstand komen!

flaw in climate change science

Klimaathoax – MSM vermijden PBL-woord ‘dwang’