in

Laboratorium testen laten zien: jonge katten zijn gevoelig voor coronavirus

Katten, vooral jonge katten, zijn gevoelig voor besmetting met het nieuwe , -CoV-2. Geïnfecteerde katten kunnen ook soortgenoten besmetten.

Honden zijn veel minder bevattelijk voor het virus, en varkens, kippen en eenden zijn dat helemaal niet. Behalve katten blijken ook fretten gevoelig.

Dat komt naar voren uit een serie besmettingsproeven door wetenschappers van het veterinair onderzoeksinstituut in Harbin, .

Hun resultaten zijn als preprint verschenen op de publieke server bioRxiv, en zullen later in een wetenschappelijk tijdschrift verschijnen.

„Interessante bevindingen”, vindt Els Broens, veterinair microbioloog aan de Universiteit Utrecht.

„Ja, het virus kan zich in katten vermeerderen, er is geen reden voor paniek of bij katteneigenaren. Er zijn geen aanwijzingen dat het van kat naar mens zou kunnen gaan.

Het risico daarvan zou ik ook verwaarloosbaar zijn in vergelijking tot de grote overdracht die in deze van mens op mens plaatsvindt.”

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Radicale boeren weer woedend op Rutte en Schouten, want doorzetten van stikstofbeleid tijdens corona

NPO presenteert (op uw kosten): NetinNederland.nl, soort joop.nl ‘voor migranten’