in , , , , ,

Ladies&Gentlemen: Een nieuwe Snowden is opgestaan, hier is Vault 7

wikileaks inside vault 7

Wikileaks heeft 8.761 documenten online gezet die volgens de klokkenluiders het hele arsenaal aan hackingtools van de CIA bevat.Uit de documenten blijkt dat de CIA gaten in de beveiliging van de software gebruikt in iPhones, maar ook apparaten die draaien op Android en Microsoft Windows en zelfs Samsung smartTVs om spyware, malware en software te installeren om mee te kunnen kijken.Zelfs televisies die door de gebruiker waren uitgezet, konden volgens WikiLeaks gesprekken afluisteren in de ruimte waar ze waren geplaatst. De afgeluisterde gesprekken werden vervolgens via internet doorgestuurd naar de CIA.

Onze smartphones werden op dezelfde manier ingezet als afluisterapparaat.

Auto’s hacken

De CIA onderzocht volgens de klokkenluiderssite ook of het mogelijk was om computers in auto’s te hacken. Het is niet duidelijk of de CIA dat uiteindelijk ook heeft gedaan; de klokkenluiderssite schrijft in een persrelease dat het hacken van auto’s het mogelijk zou maken om doelwitten “vrijwel onopgemerkt” te doden.

Uit de documenten blijkt dat de CIA voor veelgebruikte apparaten software heeft om bijvoorbeeld keyloggers te installeren, zodat er kan worden meegelezen bij het typen van gebruikers. Ook wordt omschreven hoe bekende antiviruspakketten kunnen worden omzeild.

De klokkenluiderswebsite belooft later met meer onthullingen te komen: er wordt gesproken van “een serie onthullingen over de CIA op ongekende schaal”.

WIKILEAKS BELOOFT LATER MET MEER ONTHULLINGEN TE KOMEN: ER WORDT GESPROKEN VAN “EEN SERIE ONTHULLINGEN OVER DE CIA OP ONGEKENDE SCHAAL”.

Frankfurt

De code die de hackers van de CIA hadden verzameld, was in omvang meer dan de gehele broncode van Facebook, beweert WikiLeaks. De CIA zou onder meer het Amerikaanse consulaat in Frankfurt hebben gebruikt als uitvalsbasis voor zijn hack-activiteiten.

De documenten zouden afkomstig zijn van een gesloten netwerk binnen het CIA-kantoor in Langley. Volgens de klokkenluiders zou de CIA recent de controle zijn verloren over een groot deel van zijn hack-arsenaal.

Een verzameling van malware, virussen en hacksoftware van de CIA zou sindsdien circuleren onder voormalige overheidshackers en opdrachtnemers. Wikileaks zegt zijn informatie van één van deze personen te hebben ontvangen, maar houdt de identiteit van deze persoon geheim.

Volgens Wikileaks heeft de bron achter de documenten zich gemeld vanwege “zorgen over de vele mogelijkheden van de CIA”.

De CIA heeft nog niet gereageerd op het lek. De echtheid van de documenten kan niet direct worden geverifieerd.

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2014 05 eu strop

Bank der banken erkent dat Zuid Europa met Duitse en Nederlandse miljarden overeind wordt gehouden

us syria des

CIA-rapport onthult dat Amerika in de jaren tachtig al plannen had om Syrië te destabiliseren