in , , , , , ,

Bank der banken erkent dat Zuid Europa met Duitse en Nederlandse miljarden overeind wordt gehouden

2014 05 eu strop

Target-2 systeem niets anders dan een ‘stealth’ bailout van bankroet Zuid Europa, gefinancierd met honderden miljarden euro’s uit Duitsland, Nederland en Luxemburg.

De Bank for International Settlements (BIS), ook wel de centrale bank der centrale banken genoemd, bevestigt in een nieuw rapport wat critici al jaren zeggen, namelijk dat het TARGET-2 systeem van de eurozone niets anders is dan een permanente ‘stealth’ bailout van de Zuid Europese schuldenlanden door met name Duitsland, Nederland en Luxemburg is.

Sinds begin 2015 nemen de TARGET-2 saldo’s na een 3 jarige daling weer fors toe, en bereikten begin dit jaar een record hoogte. Voor Nederland begint de ‘bijdrage’ aan Zuid Europa richting de € 100 miljard te gaan, méér dan genoeg om alle pijnlijke bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid ongedaan te maken.

We hebben het al vaker uitgelegd, maar nog even heel kort: via het TARGET-2 systeem ‘leent’* Zuid Europa geld om de import uit met name het Noorden te financieren. Deze schulden en tegoeden worden via de eigen centrale banken ‘geparkeerd’ bij de ECB.

* Tussen aanhalingstekens, want niemand gelooft dat dit geld ooit nog wordt terugbetaald. U weet vast nog wat er volgde op ‘geen cent meer voor de Grieken’.

Voor de Duitsers staat het saldo op € 750 miljard, en voor het kleine Luxemburg op ongeveer € 200 miljard. Aan de andere kant van de lijn staan met name Italië en Spanje, met respectievelijk € 357 miljard en ruim € 300 miljard in het rood. Griekenland en Portugal houden het met ieder ca. € 75 miljard nog ‘beperkt’.

Verkapte illegale bailout

In 2012 beweerden de Europese Centrale Bank en tal van EU-gezinde economen nog dat de enorme verschillen in TARGET-2 saldo’s ‘irrelevant’ waren. Uitzondering was de toenmalige president van het Duitse IFO instituut Hans Werner Sinn, die het van meet af aan zei dat het een ‘weinig verhulde bailout’ van de schuldenlanden is – een bailout die volgens de Europese regels illegaal en dus verboden is. Dat heeft Brussel echter nog nooit gestopt om via ‘creatieve’ achterdeurtjes toch zijn zin door te drijven.

Eind januari gaf ECB president Mario Draghi impliciet toe dat de sceptici van het systeem gelijk hebben, toen hij aan Italiaanse politici uitlegde dat een land de eurozone pas kan verlaten als het volledig zijn T2 schulden betaalt. Dat was feitelijk een erkenning dat het systeem niets anders dan een verkapt bailout mechanisme is om de Zuid Europese landen te financieren, zonder daarbij officieel de in Maastricht afgesproken anti-bailout regels te schenden.

Zonder T2 was eurozone al in 2012 ingestort

Zonder het T2 systeem zou de eurozone al in 2012 zijn ingestort, en waren Duitsland en Nederland hun honderden miljarden euro’s direct kwijt geweest. Na 2012 werd begonnen om de saldo’s aan beide kanten van de lijn af te bouwen, maar sinds 2015 begint het weer helemaal mis te gaan. De oorzaak: de Italianen, Spanjaarden, Grieken en Portugezen vinden het maar wat gemakkelijk dat ze hun levensstandaard overeind kunnen houden met de miljarden die in Duitsland en Nederland worden verdiend, en doen daarom geen enkele moeite meer om hun financiën op orde te brengen.

De ECB houdt het systeem in leven door de rente extreem laag te houden, zodat het spotgoedkope ‘lenen’, geld uitgeven en importeren kan blijven doorgaan. Daarom begon Mario Draghi maandelijks tussen de € 60 miljard en € 90 miljard staats- en bedrijfsschulden op te kopen. De ECB bezit hierdoor reeds 11% van alle bedrijfsobligaties in de eurozone.

Door dit immense opkoopbeleid –alsof er monstrueuze geldmachines in Frankfurt staan opgesteld- is de lage rente die Zuid Europa over zijn staatsobligaties moet betalen, geen indicatie meer van hun financiële toestand. Immers: de risico’s van een bankroet zijn door de ECB –en met volledig medeweten en medewerking van ‘onze’ eigen regering- afgewenteld op de Duitsers, Nederlanders en Luxemburgers.

Draghi heeft geen andere keus dan onbeperkt met dit beleid doorgaan, want zodra hij het opkoopprogramma stopt en de rente laat stijgen, zal de rente die het failliete Zuid Europa moet betalen opnieuw exploderen, met nóg grotere risico’s en gevaren dan in 2012.

Nederland richting afgrond als we in EU blijven

Het ECB beleid heeft als direct gevolg dat de Nederlandse spaar- en pensioengelden, alsmede ook de waarde van de euro en onze koopkracht, in snel tempo worden afgebroken en op Zuid Europees ‘lira’ of ‘peseta’ niveau worden gebracht – met afstand de grootste nivellering en verarming ooit, en dat toegestaan door de (nog) grootste partij van ons land die zich ook nog eens ‘liberaal’ noemt.

Dat betekent dat als ons land, indien niet snel uit de eurozone en EU wordt getreden en we weer baas worden over ons eigen geld, over enkele jaren mee de afgrond in wordt gestort als de schuldenlast dermate gigantisch is geworden, dat het vertrouwen in de euro en de muntunie compleet verdwijnt. Met iedere stem op de grootste pro-EU partijen (D66, GL, VVD, CDA) op 15 maart zullen we dat lot voor ons land, onszelf en onze (klein)kinderen bezegelen.

Bron

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3836251365 c33977b2ae vaccinate1

CDC Document onthult Lijst van alle Vaccinatie (hulp)stoffen

wikileaks inside vault 7 1280x640

Ladies&Gentlemen: Een nieuwe Snowden is opgestaan, hier is Vault 7