in , , ,

Lagarde vuurt Bazooka #2 af: ECB kondigt Pandemie-aankoopprogramma van € 750 miljard aan

16868357659 c1681ba5fd ecb euro

Eerder vanmiddag zeiden we dat omdat “de Fed’s Bazooka # 1 een epische blindganger was. Hier komt Bazooka # 2”, en deze keer zal de ECB proberen te schieten.

En ja hoor, bijna drie uur later, en net voor 01.00 uur CET, kondigde de ECB plannen aan om maar liefst € 750 miljard aan meer obligaties te kopen in het heerlijk genaamde Pandemic Emergency Purchase Program (omdat we duidelijk nog een noodhulp voor alfabet nodig hadden) na een noodoproep van zijn commissie voor tariefbepaling op woensdagavond als reactie op de wereldwijde Covid-crisis en de daaruit voortvloeiende onrust op de financiële markten.

De centrale bank zei dat de extra activa-aankopen – ter herinnering vorige week breidde de ECB haar QE-baseline uit – eind dit jaar zouden worden uitgevoerd, zowel staatsobligaties als bedrijfsschulden zouden dekken, en zouden duren tot de coronaviruscrisis voorbij is .

Net als de Fed heeft de ECB ook het bereik van beleenbare activa uitgebreid tot niet-financieel handelspapier en om de zekerheidsnormen te versoepelen, zodat banken geld kunnen inzamelen voor meer van hun activa, waaronder vorderingen op het gebied van bedrijfsfinanciering. Voor degenen die zich afvragen of de ECB zich zou beperken tot A1 en hogere CP, zoals de Fed, is het antwoord duidelijk nee als volgt: ” alle handelspapieren van voldoende kredietkwaliteit komen in aanmerking voor aankoop onder CSPP. ” Wat is voldoende? Alles wat de ECB zegt.

Het was een beetje verrassend dat de ECB nog niet heeft aangekondigd dat ze aandelen koopt, maar we verwachten dat dit binnen een paar dagen zal gebeuren als de STOXX 600 nog eens 20% crasht.

De Raad van bestuur van de ECB is vastbesloten zijn rol te spelen bij het ondersteunen van alle burgers van het eurogebied in deze uiterst uitdagende tijd. Daartoe zal de ECB ervoor zorgen dat alle sectoren van de economie kunnen profiteren van ondersteunende financieringsvoorwaarden die hen in staat stellen deze schok op te vangen. Dit geldt evenzeer voor gezinnen, bedrijven, banken en overheden.

Vervolgens besloot de centrale bank die nog meer van het tekort van Europa rechtstreeks gaat monetariseren en zich zal bezighouden met door de EU uitdrukkelijk verboden monetaire financiering van de staat, haar toestemming te bespotten en zei dat “de Raad van Bestuur alles zal doen wat nodig is binnen haar mandaat “, wat blijkbaar het nieuwe codewoord is voor” wat er ook voor nodig is “. Dit omvat het vergroten van “de omvang van de programma’s voor de aankoop van activa en het aanpassen van de samenstelling ervan, voor zover nodig en zolang als nodig is. Het zal alle opties en alle onvoorziene omstandigheden onderzoeken om de economie door deze schok te ondersteunen”.

Economen hebben de ECB de afgelopen dagen opgeroepen om haar programma voor het kopen van obligaties met name te verhogen, aangezien de financieringskosten van Zuid-Europese landen, zoals Italië en Griekenland, sterk zijn gestegen tot niveaus die niet meer dan een jaar worden gezien, omdat op de een of andere manier de De ECB, die nu ‘s werelds grootste hedgefonds is en miljarden Italiaanse en Griekse schulden bezit, bezit niet genoeg Italiaanse en Griekse schulden.

Vertaling: doe hetzelfde idiote ding keer op keer en hoop dat het deze keer – alleen omdat het super, turbo enorm is – zal werken.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

Photo by Thorsten Hansen cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5413303925 cf928e586f politieauto

Gaat het toch gebeuren? Politie bereidt zich voor op volledige lockdown

8737289235 7df9f20d15 NWO

Dit is geen pandemie, maar een regelrechte wereldwijde machtsgreep