in , , , , ,

‘Rode Sjaaltjes door Franse gevestigde orde ingezet om Gele Hesjes te breken’

2019 01 31 15 17 08.getty20 20rode20sjaaltjes20parijs20

Onmiddellijk steun van media en politiek voor Rode Sjaaltjes, gecombineerd met eenzijdige demonisering van Gele Hesjes, duidelijke aanwijzing – Rode Hesjes worden ook gebruikt om draconische, welvaart-vernietigende klimaatmaatregelen erdoor te drukken

De druk op de Gele Hesjes volksopstand tegen de Franse elite rond president Macron is opgevoerd door zogenaamde ‘Rode Sjaaltjes’ demonstranten, die onmiddellijk de lievelingetjes van de massamedia zijn geworden – één van de vele signalen dat de Rode Sjaaltjes door de Franse overheid georganiseerd en aangestuurd worden met de bedoeling de Gele Hesjes beweging te breken, en het Franse volk draconische (energie- en klimaat)maatregelen en nog harder ingrijpen tegen iedere vorm van oppositie te laten accepteren.

2019 01 31 15 17 08.getty20 20rode20sjaaltjes20parijs20
De Rode Sjaaltjes, de nieuwe ‘useful idiots’ van de gevestigde orde. (Afbeelding: Getty Images).

De Gele Hesjes opstand is al in zijn 12e week beland en trok afgelopen weekend in totaal zo’n 73.000 deelnemers. Aan de tegendemonstratie van de Rode Sjaaltjes deden volgens de politie zo’n 10.500 mensen mee.

Vermoedelijk betaalde demonstranten, oprichter lijkt te liegen

Daar waar de Gele Hesjes spontaan zijn ontstaan, zijn de Rode Sjaaltjes dat bepaald niet; het betreft hier een formele, door de staat erkende vereniging die vanwege de bureaucratische procedures al moet zijn opgericht tijdens de eerste Gele Hesjes protesten in november. Daarnaast hebben Franse media en journalisten aangetoond dat tenminste de helft van de Rode Sjaaltjes afgelopen zondag met bussen naar Parijs werden vervoerd, wat de vermoedens versterkt dat ze werden betaald om deel te nemen aan de tegendemonstratie.

De oprichter van de Rode Sjaaltjes, IT-specialist Fabien Homenor, verklaarde dat hij in de eerste weken zelf een Geel Hesje zou hebben aangetrokken omdat hij oorspronkelijke doelstelling (het van tafel krijgen van de inmiddels met een jaar uitgestelde nieuwe klimaat/brandstoftaks) steunde. Dit wringt echter met het feit dat de Rode Hesjes al in november moeten zijn opgericht. Waarom zou hij dat gedaan hebben als hij het volgens eigen zeggen toen nog eens was met de Gele Hesjes?

Homenors Rode Sjaaltjes zeggen te protesteren tegen het ‘geweld’ van de Gele Hesjes, maar die hebben er al vaker vergeefs op gewezen dat het grove geweld wat op het nieuws is te zien afkomstig is van leden van het ‘zwarte blok’, die de demonstraties enkel aangrijpen om een zo groot mogelijke chaos te creëren en de Gele Hesjes –die het geweld afwijzen- in een kwaad daglicht te plaatsen.

Onmiddellijke steun media voor Rode Sjaaltjes

Wat dit betreft berichten de massamedia vrijwel uitsluitend eenzijdig negatief over de Gele Hesjes, en wordt het aantal demonstranten soms met tienduizenden naar beneden bijgesteld. Toen de Rode Sjaaltjes op het toneel verschenen deden ze juist exact het tegendeel; de ‘beweging’ werd opzichtig aangeprezen als ‘niet gewelddadig’, waarbij het feit dat er ruim 10.000 mensen aan meededen sterk werd uitvergroot ten opzichte van de ‘slechts 4000’ Gele Hesjes in Parijs. Daarbij ‘vergaten’ de professionele journalisten op hun inmiddels zo bekende misleidende wijze te melden dat er elders in Frankrijk nog eens 69.000 Gele Hesjes de straat op waren gegaan.

Dezelfde Westerse media bagatelliseerden de ernstige verwonding van Jerome Rodrigues, één van de oprichters van de Gele Hesjes, door de politie. Hij stond de komst van de ME te filmen toen die –gezien de beelden overduidelijk zonder aanleiding- een rubberen kogel op hem afschoten, die recht in zijn oog terecht kwam. Hierdoor is Rodrigues voor de rest van zijn leven gehandicapt geraakt.

Rode Sjaaltjes ook ingezet om draconisch klimaatbeleid erdoor te drukken

Of er hard bewijs op tafel komt dat de Rode Sjaaltjes inderdaad door de gevestigde orde worden aangestuurd om de Gele Hesjes aan te vallen, te verdelen en zo mogelijk te breken, moet natuurlijk nog worden afgewacht. De onmiddellijke volmondige steun van de media en politiek voor de Rode Sjaaltjes is echter een overduidelijke aanwijzing, zeker omdat de Gele Hesjes al heel snel door diezelfde elite werden gedemoniseerd.

De Rode Sjaaltjes lijken daarom te worden gebruikt om de valse indruk te wekken dat een groot deel van ‘het volk’ achter de draconische klimaat/energiemaatregelen staat, die de komende jaren en decennia de bestaande welvaart van zowel de Fransen als andere West Europeanen zullen afbreken. Daarnaast zal deze gekunstelde ‘steun’ worden aangegrepen om nog harder op te treden tegen alle vormen van oppositie, met de Gele Hesjes als eerste doelwitten.

(1) MintPressNews via Zero Hedge

Lees verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via trouw.nl

Londense politie houdt mensen aan die hun gezicht bedekken tegen camera’s met gezichtsherkenning of ontwijken inclusief boete

glas stuk 1549047265

Rutte met zijn Vaasje: Agent moet weg afzetten na dodelijk ongeluk, wordt uitgescholden, bespuugd, over tenen gereden