in

Litouwse president : Europa is in oorlog met Rusland

8631322055 bb8639676e eu rusland1

De Litouwse president Daila Gribauskaite vindt dat Rusland in oorlog is met Oekraïne en daardoor feitelijk ook met Europa. Ze zei dat bij aankomst op de EU-top in Brussel, waar ook de Oekraïense president Porosjenko zal spreken.

Gribauskaite wil dat de EU Oekraïne wapens levert. Ze vindt dat de EU Oekraïne moet helpen zich te verdedigen, omdat dit land volgens haar namens heel Europa vecht.

Sancties

De Franse president Hollande zei dat de EU gedwongen zal zijn Rusland te straffen met nieuwe sancties als dit land verdergaat met zijn militaire interventie in Oekraïne. Volgens hem moeten de Europese leiders handelen, nu bewezen is dat Rusland wapens levert aan de pro-Russische rebellen en steeds meer militairen de grens overstuurt.

Bondskanselier Merkel en premier Rutte spraken over een zeer ernstige en zorgwekkende situatie, maar hielden zich verder op de vlakte.

via NOS Nieuws.

Foto via Minister-president cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2973726635 d68309d184 wateroverlast1

Tijd voor verlaging waterschapsbelasting? Belangrijke rol gemeente bij terugdringen wateroverlast

14747367214 4fde36b486 mh171

Poging nummer zoveel: Rusland eist openbaring details zwarte dozen MH17