in

Litouwse president : Europa is in oorlog met Rusland

De Litouwse president Daila Gribauskaite vindt dat in oorlog is met en daardoor feitelijk ook met . Ze zei dat bij aankomst op de -top in Brussel, waar ook de Oekraïense president Porosjenko zal spreken.

Gribauskaite wil dat de EU Oekraïne wapens levert. Ze vindt dat de EU Oekraïne moet helpen zich te verdedigen, omdat dit land volgens haar namens heel Europa vecht.

Sancties

De Franse president Hollande zei dat de EU gedwongen zal zijn Rusland te straffen met nieuwe sancties als dit land verdergaat met zijn militaire interventie in Oekraïne. Volgens hem moeten de Europese leiders handelen, nu bewezen is dat Rusland wapens levert aan de pro-Russische rebellen en steeds meer de grens overstuurt.

Bondskanselier en premier spraken over een zeer ernstige en zorgwekkende situatie, maar hielden zich verder op de vlakte.

via NOS Nieuws.

Foto via Minister-president


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tijd voor verlaging waterschapsbelasting? Belangrijke rol gemeente bij terugdringen wateroverlast

Poging nummer zoveel: Rusland eist openbaring details zwarte dozen MH17