in ,

Lokale media en politie zelfcensureren de autojihad weg

auto brand 1546642717
jodylehigh / Pixabay

In Utrecht lijkt het haast wel een traditie geworden: auto’s in de hens zetten. En lokale media durven er tegenwoordig niet meer over te berichten, want zodra ze dat doen vliegen er nóg meer auto’s in de fik, zeggen ze.

Politie en lokale media leggen zichzelf dus het zwijgen op uit angst voor escalatie.

Wie in Utrecht nog wil weten hoe het ervoor staat met de criminaliteit in de stad, kan niet meer van de berichtgeving van de politie of de lokale media op aan.

Moorden zullen vast nog wel gemeld worden, maar voor zware vormen van vandalisme is de Utrechtse burger tegenwoordig aangewezen op rooksignalen.

De lokale media en de politie melden er niets over, want misschien zet het andere vandalen ook wel aan tot vernielingen:

“Zodra we een bericht over autobrand plaatsten, volgde er direct nog eentje, zo leek het. Alsof die jongeren een wedstrijdje deden. We berichten er nog wel over in brede zin, maar we plaatsen niet meer ieder brandje. Dit is niet op verzoek van de politie, maar eigen beleid.”

De politie valt deze “journalisten” bij:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5346829113 22015fd16d google1

Google is watching us: Winkelbezoek gekelderd, minder mensen naar werklocatie

baby lying on white fur textile

Microplasticdeeltjes ontdekt in placenta’s ongeboren baby’s