in , , , ,

Maatschappij zonder vrijheid/privacy is maatschappij zonder waardigheid

15183010456 4d5902a8e2 k 1

Hoe ver onze geheime en opsporingsdiensten mogen gaan in hun strijd tegen terreur en misdaad, is een vraag die iedereen in onze samenleving in meer of mindere mate aangaat en bezighoudt.

Het christelijke magazine De Nieuwe Koers prikkelde haar lezers in de laatste uitgave met de stelling “in de strijd tegen terreur en misdaad is privacy ondergeschikt.”

Onze reactie in het magazine:

“Iedereen heeft wel iets te verbergen. Iedereen worstelt wel eens met levensvragen waarvoor hij zich eigenlijk schaamt. Wie het antwoord daarop zoekt, vraagt niet zijn buurman. Nee, die zoekt op Google. Iedereen heeft zijn ruimte nodig om te zijn wie hij wil zijn.

Om je online communicatie af te schermen is versleuteling essentieel. Het zorgt ervoor dat je zeker weet met wie je communiceert. En dat niemand onderweg je berichtje meeleest of zelfs aanpast. Plus dat de gesprekspartner ook zeker weet dat jij bent wie je zegt dat je bent. Dat is allemaal erg belangrijk, denk maar eens aan het moment dat je aan het internetbankieren bent. Als dat soort versleuteling goed werkt, dan wordt ook het werk van de politie en de geheime diensten lastiger.

Maar dat is nog geen goede reden om die technologie dan maar bewust wat kwetsbaarder proberen te maken. Die versleuteling kun je niet een klein beetje verzwakken, zoals je ook niet een klein beetje zwanger kunt zijn. We kunnen geen achterdeurtje voor de Nederlandse politie inbouwen zonder dat we ook het risico lopen dat vroeg of laat buitenlandse geheime diensten of criminelen die kwetsbaarheid ook gebruiken. Daarmee maakt zo’n goedbedoelde maatregel ons allemaal alleen maar onveiliger.

Het respect voor de persoonlijke levenssfeer is essentieel voor onze vrijheid. Het kan daarom niet onderschikt zijn aan de bestrijding van terreur en misdaad. Met de bestrijding van terreur en misdaad willen we voorkomen dat we terecht komen in een maatschappij zonder menselijke waardigheid. Maar een
maatschappij zonder vrijheid is ook precies dat: een maatschappij zonder menselijke waardigheid.

De bevoegdheden die we de geheime en opsporingsdiensten geven, moeten toereikend zijn, maar mogen nooit te ver ingrijpen op onze vrijheid. Het zou een domme oplossing zijn: onze vrijheid opofferen om onze vrijheid te beschermen.”

Lees verder via de Bron: Bits of Freedom

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
in article bf euro breakdown

George Soros: Desintegratie EU bereikt point of no return

maxresdefault 17

Nepnieuws en false flags: “Media blijven gigantische hoeveelheid propaganda uitstorten over het volk”