in , , , ,

Maatschappij zonder vrijheid/privacy is maatschappij zonder waardigheid

Hoe ver onze geheime en opsporingsdiensten mogen gaan in hun strijd tegen terreur en misdaad, is een vraag die iedereen in onze samenleving in meer of mindere mate aangaat en bezighoudt.

Het christelijke magazine De Nieuwe Koers prikkelde haar lezers in de laatste uitgave met de stelling “in de strijd tegen terreur en misdaad is ondergeschikt.”

Onze reactie in het magazine:

“Iedereen heeft wel iets te verbergen. Iedereen worstelt wel eens met levensvragen waarvoor hij zich eigenlijk schaamt. Wie het antwoord daarop zoekt, vraagt niet zijn buurman. Nee, die zoekt op Google. Iedereen heeft zijn ruimte nodig om te zijn wie hij wil zijn.

Om je online communicatie af te schermen is versleuteling essentieel. Het zorgt ervoor dat je zeker weet met wie je communiceert. En dat niemand onderweg je berichtje meeleest of zelfs aanpast. Plus dat de gesprekspartner ook zeker weet dat jij bent wie je zegt dat je bent. Dat is allemaal erg belangrijk, denk maar eens aan het moment dat je aan het internetbankieren bent. Als dat soort versleuteling goed werkt, dan wordt ook het werk van de politie en de geheime diensten lastiger.

Maar dat is nog geen goede reden om die technologie dan maar bewust wat kwetsbaarder proberen te maken. Die versleuteling kun je niet een klein beetje verzwakken, zoals je ook niet een klein beetje zwanger kunt zijn. We kunnen geen achterdeurtje voor de Nederlandse politie inbouwen zonder dat we ook het risico lopen dat vroeg of laat buitenlandse geheime diensten of criminelen die kwetsbaarheid ook gebruiken. Daarmee maakt zo’n goedbedoelde maatregel ons allemaal alleen maar onveiliger.

Het respect voor de persoonlijke levenssfeer is essentieel voor onze vrijheid. Het kan daarom niet onderschikt zijn aan de bestrijding van terreur en misdaad. Met de bestrijding van terreur en misdaad willen we voorkomen dat we terecht komen in een maatschappij zonder menselijke waardigheid. Maar een
maatschappij zonder vrijheid is ook precies dat: een maatschappij zonder menselijke waardigheid.

De bevoegdheden die we de geheime en opsporingsdiensten geven, moeten toereikend zijn, maar mogen nooit te ver ingrijpen op onze vrijheid. Het zou een domme oplossing zijn: onze vrijheid opofferen om onze vrijheid te beschermen.”

Lees verder via de Bron: Bits of Freedom


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Franco
4 jaren geleden

Nu inmiddels 15 jaar geleden. We zijn er met z’n allen in gestonken

—— O ja “u hebt niets te verbergen !! : Ik heb ook niets te verbergen maar ik ben wel degelijk gesteld op mijn privacy. Omdat ik niets te verbergen heb, is het krankzinnig -en onnodig om mij 24 uur te bespioneren.De burger heeft zich “digitaal volledig in het pak laten rijgen” -de drogredenering hier was -dat het voor [uw] eigen veiligheid is ! Een Schijnveiligheid dus. Zo kan de machthebber digitaal uw denkwijze beïnvloeden -en heeft totale controle [alle neuzen één kant op]. Door onveiligheid in de openbare ruimte te creeren -hebt u uw “vrijheid en privacy” opgegeven. Churchil waarschuwde hier reeds voor. En 9/11 was een administratieve Coup -om onze samenleving volledig om te vormen -tot de chaos waar wij nu in zitten.

De Dictatoriale en politieke Elte de vormers van de nieuwe slavenmarkt en politiestaat trekken de teugels “door middel van angst zaaien” steeds verder aan, voor onze veiligheid zeggen ze – “onveiligheid” dus van door hunzelf veroorzaakt terrorisme. Alleen op deze manier kan de machthebber de maatschappij volledig her -en omvormen De Elite wil ook niet -dat jij een “vrije wil” bezit. Dat is machts-bezit. De macht van de Elite is totale [vooral] digitale controle over elke burger. Internet dus.!! De kracht van de machthebber zit op het internet [Paard van Troje]. Hoe meer de de machthebber burgers verplicht daar gebruik van te maken -hoe meer de burger zijn eigen macht [zijn vrije wil] -uit handen geeft. Drogredenen zijn bv. het milieu besparen. U hebt totaal geen vrije keuze meer -wat een fundamenteel mensenrecht is. Economisch is de keuze al voor u gemaakt -en nog wel onder de regel “u kunt kiezen.!! Bulshit dus, De machthebber maakt de openbare ruimte opzettelijk onveilig. Hier werkt immers het US “verdienmodel”. Onze media wordt ook hier als onrustverspreider ingezet -met vooral veel visueel geweld – om de burger in een dictatoriaal pak te rijgen. Als je opgelegde onwettige verplichtingen niet opvolgt wordt de machthebber boos en zelfs gewelddadig. Inmiddels lopen alle burgers in de ganzenmars . We zijn dus opnieuw bezet waarin u niets te vertellen krijgt.

Geopolitieke coup door banken in gang gezet, U bent als burger na 9/11 voor altijd een verdachte. Het verdwijnen van de onschuldaanname. Formeel hebt u nog wel rechten – maar praktisch vrijwel niets meer. De Rechter is louter en alleen een formaliteit. De Rechter is er alleen voor de economisch sterken. Van rechtssoevereiniteit naar staatssoevereiniteit nu. Men schuift u ook gewoon wat in de schoenen. Omdat u daar [toevallig] liep. De machthebber kende u al een tijdje. En als een niet Westerse inwoner kom je eerder in aanmerking als potentieel verdachte/ doel.Een negatief profiel [profilering] is er snel van je gemaakt “inclusief drogreden voor de media, mocht er iets mis gaan. Is toch niet te weerleggen. En omdat het de machthebber [toen] goed uitkwam [zie ook Londen- Madrid -Bali & Bosten]. Zo houdt de machthebber angst vervreemding en onderlinge verdeeldheid in stand. De buitenstaander krijgt zo minder kans als deze al wat durft. Als gevolg van externe onrust word nieuwe Veiligheids-Wetgeving gemaakt. Omdat de maatschappij een stapje hoger gaat in het stresscircuit [Markt en 24 uurs economie] -heeft die gestreste burger ook eerder last van zijn omgeving -zoals [schoolpleinen en Buren].Geen moment krijgt u rust -waardoor er vreemde signalen naar onze hersenen worden gestuurd. We worden ontvankelijker. Agressie wordt geboren -maar ook overtredingen. Voorts wordt u zomaar wat [vermeend misbruik] in de schoenen geschoven. Een massa-mediahype. U wordt agv. deze stress eerder in de gaten gehouden. Machtsspelletjes -en “schending van uw persoonlijke vrijheid” komen elkaar regelmatig tegen. U bent uw Burgerrechten al een tijdje kwijt -in deze zgn. Democratie en Rechtstaat -waarin ook de ziel en romantiek bijna is verdwenen. Dit politieke beleid heeft tot doel -het consolideren van de macht -en burgers tot een [willoos] economisch doel maken [uw enige recht = alleen consumeren]. En iedere tegenstander [hiervan] vroegtijdig opsporen -en de mond snoeren [zie Spanje]! Daarom is uw “vrije wil” voor machthebbers een erg groot gevaar. Privacy is een hoog goed, Wat je met alle macht en kracht moet beschermen. Ook buitenwettelijke regels dien je gebruiken. Kijk uit voor het Cbp*. Die zit in dezelfde rol als de Cie Dessens Stiekum] -in het onderzoek over de AIVD/ NSA = Onderdeel macht. AIVD is de bodyguard van de macht. Binnen de AIVD bevindt zich de vrije hand O&I genoemd [crisis org.]
* Cbp- College Bescherming Persoonsgegevens. Immers de Baas Cbp [mr. J.Kohnstamm] zit ook in de Eu [Centrum v.d. Macht]. Het Cbp [nu] kan je vergelijken met de Joodse Raad uit WOII -in Amsterdam. Reacties zijn er volop in de media, maar veel daarvan lijken in grote getale afkomstig te zijn van “door de staat ingehuurde personen [Trollen & debunkers]. Personen die uw gangen volgen en u moeten geleiden.
Encrypt en bescherm je harde schijven van je computer en overige zaken via TOR. Dan verdenken ze mij -of ons maar. Doe zpveel mogelijk per andere berichtsturing -ipv. Internet – ook om criminelen voor te zijn. Er ontstaan overal opstanden -met name in het MO -dit is geen toeval -na 1989 [val van de muur]. Nu ook in Oekraïne “een voet tussen de deur via een [chantage] aanslag [de Nederlandse 9/11 -was 17 juli] -& Venezuela -N.Korea & Rusland volgen! Bij de grote Energie en oliebronnen in de wereld zie je opstanden & oorlog ontstaan. Geopolitiek. Een klein land [Israël] wordt daarom zwaar overbewapend door de VS.-om de energiebronnen van het Westen te beschermen. Ons wordt verteld dat de bevolking in het MO. Zelf in opstand kwam. Welnee. Deze burgeropstanden zijn gedirigeerd en georkestreerd van binnenuit. Had de CIA al ervaring mee in Zuid Amerika -en Zuid Oost Azië – zie Vietnam etc. Bewust een mensenstroom in gang zetten door onrust en oorlog tbv. de Economie.Voorts is ons een kunstmatige crisis aangepraat -wat door banken in gang is gezet -voor een hoger economisch doel. Het doel is één economisch Markt en verdien-model “volgens Friedman -met als gevolg grote sociale onrust. En Moslims waren de zondebokken

Voorts :Je moet toch wel erg bijziend zijn -als je niet ziet dat in Nederland -de infrastructuur voor een politiestaat is gelegd -er een enorme tweedeling ontstaat. Met name in de zorg -onder de drogredenering “onkosten rijzen de pan uit”. In Nederland zijn onnodig veel Camera’s geplaatst & oversbeveiliging [beveiligingsindustrie €]. Daarom neemt in Nederland de criminaliteit juist toe. Allemaal begonnen -na 9/ 11-wat ze -[de banken en hun CEO’s] -zelf hebben veroorzaakt. Voor een hoger economische doel werden deze aanslagen [door criminelen] in opdracht van de Elite uitgevoerd. Daar heeft de politieke Elite een stel criminelen voor in gehuurd en betaald. Terreur [aanslagen] berust op het L.H.Oswald effect [moord Kennedy =1963] –het bewijs “de dader[s] worden vrijwel direkt na de aanslag ook af geschoten of aan ons verteld [Jack Rubby]. En 9/ 11 heeft de machthebber zelf veroorzaakt [Londen -Madrid & Bali volgden] -en Moslims kregen overal de schuld van het [Pearl Harbor effect]. De media werd ingezet om mensen te kwetsen -te schofferen -te beledigen. Na de val van de muur/ USSR was dit opgesteld in 1997 -door de zionisten-Club PNAC -AIPAC en AEI [zie google]. De media voerde dit schouwspel op en maakte de burger angstig. En de papengaaienburger deed de rest wel [Selffulfilling prophecy]. Is toch niet te controleren -of te weerleggen. Alles met maar één doel = EEN-wording van Europa -dat kost smakken geld. En één economisch [MARKT] systeem en één groot Neoliberaal maatschappijmodel. Afschaffen van de samenleving en daarmee ook solidariteit -en begin van een verdienmodel. In Europa gold vanaf 1945 het Rijnlandse economisch systeem = [overleg + Samenleving]. Er moest daarvoor “een groot” economisch “verdienmodel komen -tegen de rest van de wereld [Rusland – China en India]. Daarom is ons deze crisis door de hoge Elite als een “kunstmatige crisis” -door zionistische banken in gang gezet. Deze NEP-crisis [drogredenen] dient als dekmantel -om de economieën van de VS + Eu aan elkaar te smeden = grootste economisch blok in de wereld. Ook de Totale maatschappelijke hervorming was onder Angst gemakkelijk door te voeren. Onder Angst laten mensen immers alles toe. En de Eu-eenwording kost min. 40 jaar.-en loopt via -[HUN eigen media] ‘-dat zijn Reuters en AP -[zijn handlangers van de macht]. O ja : A.Q. ’is een verzonnen organisatie. Dat zijn plaatselijke bestaande opstanden -die men in de Westerse media [Reuters] A.Q -of een aftakking daarvan noemt. A.Q is een uitvinding van de PNAC [NSA/ CIA]. En Osama Bin Laden is bewezen een oud medewerker van de CIA ten tijde van de USSR. welke een jaarinkomen van $800 miljoen ontving. Burgers nemen uit angst alles voor waarheid aan van hun overheid. Je kan als burger de waarheid toch niet achterhalen. Alles blijft binnenskamers [binnen eigen land -nu de Eu dus]. En van een verzonnen vijand -A.Q. -kan je nooit winnen. Het sociale/ humane deel is door de machthebber uit dit “nieuwe” maatschappijmodel weg gesneden. Blijft ‘over” een groot “verdienmodel” naar het voorbeeld van de joodse econoom Milton Friedman en F.v. Hayek. Als je achterblijft -of een economisch onbelangrijk persoon bent -schiet men je af. Wel iets humaner dan -zo’n 73 jaar eerder. Het zijn weer dezelfde figuren als voorheen in de jaren ’30. Ze hebben niets geleerd. Zie onder PNAC – JDreport -AEI en AIPAC -met opvallende namen. Politieke schurken en Maffialeden uit het bedrijfsleven hebben de middelen & macht verdeeld en de burger monddood gemaakt. ‘Deze zorgen er ook voor dat we niet meer mogen of kunnen samenwerken -door bv. Flexcontracten. Samen is voor die machthebber een groot gevaar. De machthebber is maar voor één ding bang “De Massa ** -is het slimste wapen. Het principe heers en verdeel maakt de kans groot dat burgers elkaar niet meer vertrouwen. Communicatiemiddelen = zoals phones [als chantagemiddel] zijn daar een onderdeel van Een gedigitaliseerde wereld is het verlies van uw “vrije wil”. Inmiddels bent u [opnieuw] geheel ge muilkorfd en loopt u in de ganzenmars.

Het collectieve geheugen van een samenleving [dit zijn gemeenschappelijke kenmerken van de mens] kan ernstig aangetast worden door een reorganisatie. Ons collectief geheugen vergt daar onderhoud aan, wil het bruikbaar blijven en niet ziek worden. Dit onderhoud kan alleen door samen te werken.
In een samenleving ligt ons collectief geheugen opgeslagen -en voor altijd opgesloten.
Sinds 9/ 11 is door de machthebber getracht tot uitschakeling van ons collectieg geheugen door de emotie angst in te zetten – en heers en verdeeldheid te zaaien. Aanslagen -en bedrog dienden daarvoor. De machthebber denkt ‘zo ons collectieve geheugen “van een samenleving’ te kunnen wissen. Zelfs een hersenspoeling door het middel angst in te zetten -kan je een collectief geheugen niet wissen. De natuurlijke staat van de Mens is “Samen” zijn. In dit samen zijn voelt de mens zich veilig. Gemeenschappelijke kenmerken van de mens liggen vast in het DNA. Daarom zal deze poging tot vernietiging van ons collectief geheugen -en vernietiging van onze drijfveren ‘tot mislukking” gedoemd zijn. Mensen uit elkaar spelen zal nimmer lukken. De grootste psycholoog ooit C G Jung wist dit via zijn principe archetype. Deze toonde wetenschappelijk aan dat je mensen niet uit elkaar kunt spelen. Veiligheid en liefde zullen altijd winnen

** Zie bv. Gustave Le Bon- hoe de Groep = MASSA na een heftige gebeurtenis elkaar beïnvloeden. Op den duur krijg je alle neuzen 1 kant op -zoals bv. “nu in alle oorlogen en aanslagen, De Media wijst de schuldigen direct aan -en iedereen ziet -of denkt dit ook. Voorbeeld “Snelwegschutter.[in 2011]. Die was er niet. Zo werkt ook het nieuws. Nieuws wat aangestuurd wordt door de Politiek. “Massa hysterie” en hoe de burger [massaal] belazerd wordt door de Massa media. Reuters is ANP -en AP hebben hierin de hoofdrol. Zijn in handen van de “Elite”

Vanuit eigen ‘bewustzijn -en zijn individuele vrije wil ‘staat het de mens vrij het goede te doen -en het kwade te willen. Is nu aangetast
Literatuur : “The brave New World”. En “Botsende Culturen”. En lees de boeken van Andreas von Bulow [oud politicus]
Citaat : Bankiers doen „Gods werk” Uitspraak door de CEO van de invloedrijkste bank in de wereld ‘Goldman Sachs’ -de heer “Lloyd Blankfein”

Onze maatschappij : Als je je vijand niet meer herkent, ren je binnenkort achter je eigen staart aan. Onwetenden zijn onze vijanden.

Simon
4 jaren geleden

Realistich verhaal.
.
Alleen te laat want burgers zitten graag onder de knoet,
Burgers geloven hun autoriteiten en geloven ook door de politiek gefinancierde media

mart
4 jaren geleden

Diegenen die onze “Democratie en Rechtstaat” 15 jr. geleden hebben gemold zijn de opvallende klagers. Die inmiddels overal -via de grootste militaire macht [de VS] de mensenrechten aan hun laars lappen

Simon
4 jaren geleden

Wist u dit al !! –
.
-De Elite gaat er automatisch van uit dat u “in al uw zgn. rechten” -overal toestemming voor hebt gegeven.
.
Bij uw geboorte ‘in “dit deel” van de wereld ‘gaf u daarvoor reeds toestemming.
,
Hoezo dan !! — Omdat u in “dit deel” van de wereld bent geboren -en meestal ook woont “waarvan ‘diezelfde Elite u hebt verteld dat daar [waar u woont] -de echte Democratie en ware Richtstaat “op papier” staat – maar uitsluitend bij vermogenden -en voorname personen wordt toegepast
,
U vindt diezelfde redenering terug bij het “[aangepaste]” verdrag van Lissabon. U stemde toch
.
Die uitslag “ook al is die uitslag duidelijk gemanipuleerd -geeft de Leden in Brussel ‘het recht om alle Wetten er door te jagen. Ook de aangepaste privacy wetgeving U gaf immers primair toch uw toestemming

demiurg
4 jaren geleden

n dit Neoliberaal maatschappijmodel liggen “normeloosdheid –Hufter -schofferingsgedrag & respectloosheid” opgesloten. En zal de fysieke gezondheid van [veel] burgers in een Neoliberale maatschappij aanzienlijk verslechteren -agv. tweedeling. En ontstaan er meer psychische afwijkingen. De machthebber zal het oude “samenlevings-model” tegenwerken -door bv meer . Flexcontracten etc.in te voeren. Alsmede GSM’s om samenwerking tegen te werken. Immers de Elite is alleen bang voor de Massa. Groepsgedrag is gervaarlijk voor de Elite [Rijke] Top. De natuurlijke biotoop van de mens is nl. een samenleving -deze is weg gevaagd. Samen waren we immers sterk. Daar was de Elite bang voor. Een groot te cultuurverschil tussen de Eu en de VS. Dit wordt op termijn een class tussen het Avondland Europa [plus Rusland] -tegen de US aan de andere kant.

sam
4 jaren geleden

Ruim 5 jaar geleden verscheen het boek ‘We weten wie je bent’ . Het centrale thema was ‘de transformatie van het internet van een open informatienetwerk tot een extreem geraffineerde privacyfuik’. Belangrijke drijvende kracht achter deze ontwikkeling is de Amerikaanse National Security Agency NSA). 
Daarover onder meer: ‘Big Brother bestaat, en wel op een schaal die slechts weinigen ooit voor mogelijk hebben gehouden. Het bedient zich van zeer geavanceerde surveillancetechnologie om groepen andersdenkenden op te sporen en tot in elke uithoek van de aardbol te volgen.’ Dat die ontwikkeling niet uit de lucht komt vallen bleek na de onthullingen van een oud medewerker NSA.

Prive
4 jaren geleden

Het laatste wat u kan overkomen -de schending van uw persoonlijke privacy.
Als u dit overkomt – hebt u het recht om alle overeenkomsten op te zeggen – ook die met de staat.
Uw privacy staat boven elke wet. Overeenkomsten hebben bij schending 0,0% rechtswaarde meer .

.
4 jaren geleden

Elke 75 jaar komen die stinkende rioolratten de wereld in oorlog brengen

sst
4 jaren geleden

Mensen die voornemens zijn -of onderweg zijn – om op de gevestigde orde te stemmen lopen persoonlijk gevaar -ook om geraakt te worden

bb
4 jaren geleden

Mark Rutte heeft schijt aan ons

Op15 maart gaat die club het merken. Vrij schietveld. Iets voor de NCTB

http://delangemars.nl/2016/01/12/rutte-tast-privacy-burger-verder-aan-door-profiling/

kas
4 jaren geleden

Trias Politica komt teryg

Theo
2 jaren geleden

Als de zionistische “Geldhoeren de kans geeft wordt de hele wereld een gok -en hoenkast

Theo
2 jaren geleden

Als je de zionistische “Geldhoeren de kans geeft wordt de hele wereld een gok -en hoerenkast

George Soros: Desintegratie EU bereikt point of no return

Nepnieuws en false flags: “Media blijven gigantische hoeveelheid propaganda uitstorten over het volk”