in , ,

George Soros: Desintegratie EU bereikt point of no return

in article bf euro breakdown

Een onlangs verschenen artikel op Zerohedge bewijst hoe onveilig het geld op een bank tegenwoordig is. De meeste mensen denken dat het geld wat ze geparkeerd hebben op de bank ook hun bezit is. Maar het enige dat men bezit is slechts een ‘belofte’ van de bank tot terugbetaling. Een ongedekte verplichting.

Wat is een Bail-in?

Er zit dus wel degelijk een groot verschil tussen het geld dat geparkeerd staat bij uw bank en het geld onder uw matras, misschien in de vorm van gouden en zilveren munten of baren in uw kluis. Wanneer je geld gestald hebt bij een bank, dan ben jij in feite een crediteur voor de bank en sta je bloot aan een zogeheten ‘bail-in’ wanneer een bank in problemen komt. Opeens blijken beloftes en garanties waardeloos. Een bail-in houdt in dat een bank zich herkapitaliseert ten koste van hun crediteuren, inclusief diegene die daar hun tegoeden aanhouden.

Dit jaar zijn er al vier banken in Italië zodanig in de problemen geraakt dat een bail-in niet uit kon blijven. Duizenden klanten hebben kapitalen verloren, sommige hadden tonnen euro’s op de bank. Zelfmoorden zijn helaas niet uitgebleven, iets dat de ernst van de situatie aantoont. Datgene waar men een leven lang voor heeft gewerkt, pensioen heeft opgebouwd, is op één ochtend voorgoed weggevaagd.

Cyprus heeft het al meegemaakt

Begin 2013 waren er al eens duizenden mensen in Cyprus die een dergelijke scenario moesten ondergaan. Op een doodgewone zaterdag werd voor vele spaarders duidelijk dat er zonder pardon tonnen verdwenen waren van hun rekeningen. Vandaag de dag hangt het zwaard van Damocles boven de hoofden van vele Italianen die vroeg of laat ‘gecyprust’ zullen worden.

Stille bankrun Italië?

De trend in Italië is inmiddels dat er stilletjes aan grote hoeveelheden geld bij de banken weg wordt gehaald. Ook wordt er steeds meer reclame gemaakt voor investeren in gouden baren. Dit is een duidelijk teken dat het vertrouwen in banken verder afkalft. De vraag naar fysiek goud blijft daar enkel maar toenemen. Een ‘self-fulfilling prophecy’ is gaande. Mensen vertrouwen de banken niet meer, halen hun geld weg en de banken worden nog minder betrouwbaar waardoor er nog meer mensen hun geld weghalen. Het is enkel maar wachten op de volgende bail-in.

Referendum Italië

Het komende referendum in Italië omtrent het verminderen van de politieke patstelling kan voor nog meer problemen gaan zorgen. Wellicht is dit zelfs het begin van het einde van de euro. De huidige pro-Europese regering dreigt zich te zullen terugtrekken bij een negatieve uitslag, waardoor er ruimte is voor partijen die de toekomst van Italië liever buiten de eurozone voor zich zien. Grote kans dat de ‘Five Star Movement’ van Grillo aan de macht komt en meteen een nieuw referendum zal houden over het uittreden van Italië uit de eurozone. U kunt zich voorstellen dat dan het vuurwerk compleet is.

Desintegratie

Het zou een doodsteek zijn voor de grootste economie van de wereld: de eurozone. Een wereldwijde aandelencrash zal wellicht volgen. De Financial Times legt het zo uit:

An Italian exit from the single currency would trigger the total collapse of the eurozone within a very short period. It would probably lead to the most violent economic shock in history, dwarfing the Lehman Brothers bankruptcy in 2008 and the 1929 Wall Street crash.

Desintegratie weldra een feit!

Lees hierboven hoe belangrijk de uitslag van dit referendum zal worden! De eerste grote dominosteen staat wankel. Een catastrofaal scenario die vele hebben gevreesd begint zich te voltrokken wat het proces van het desintegreren van de Europese Unie onomkeerbaar maakt, aldus George Soros

Lees verder via de Bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
26694691220 a0d9ec6f71 algoritme

Risicoprofileren met algoritmes; Van wanbetaler naar terrorist

15183010456 4d5902a8e2 k 1

Maatschappij zonder vrijheid/privacy is maatschappij zonder waardigheid