in ,

Manipulatie financiele markten loopt de spuigaten uit

Terwijl iedere dag de contouren van een mondiaal stilvallen van de wereldeconomie zich duidelijker aftekenen, schieten de aandelenbeurzen als een raket omhoog.

De markten worden nu op een zodanig opzichtige manier gemanipuleerd dat het erop lijkt dat het niet meer uitmaakt dat iedereen het weet.

We schrijven al langere tijd over het manipuleren van financiële markten, op werkelijk ieder front, van rentetarieven en aandelen tot edelmetalen.

Sommige mensen vragen zich verbijsterd af hoe het kan dat aandelenmarkten omhoog schieten, terwijl de wereldeconomie om ons heen in elkaar stort.

Dat heeft alles te maken met het manipuleren van financiële markten, waardoor goedgelovige mensen toch weer worden overgehaald om hun spaargeld te investeren in de casino’s van deze wereld.

Hoe zoiets in de praktijk werkt, konden we enkele dagen geleden zien. Het werkelijke economische nieuws was ronduit afgrijselijk, maar toch schoten de beurzen omhoog. De manipulaties worden nu zo grof dat je eigenlijk wel een halve idioot moet zijn om niet te zien wat er gebeurt.

Dit manipuleren gebeurt voor een groot deel door het zogenaamde PPT (Plunge Protection Team), een door de Amerikaanse in het leven geroepen instantie bestaande uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Financiën en uiteraard de centrale manipulators (Federal Reserve). Het heeft een mooie taakomschrijving, maar het werkelijke doel is de markten zodanig te manipuleren dat ze het liefst altijd een zonnig beeld laten zien.

Om de markten in slechte economische tijden omhoog te stuwen gebruiken ze een drietal verschillende componenten die ze plotseling laten bewegen.

Deze elementen zijn de olieprijs, de VIX index ( index) en de Japanse Yen.

Ze weten dat de markt voornamelijk wordt gerund door computerprogramma’s, zogenaamde algoritmes.

De definitie van een algoritme is als volgt:

Een algoritme is een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel leiden.

Algoritmes worden vaak gebruikt in computerprogramma en als je een algoritme in zo’n computerprogramma verwerkt dat schade veroorzaakt, dan spreek van je een algoritme wat een wapen is geworden.

Tegenwoordig gebeurt het handelen op de beurs vaak door middel van speciale software die met een mooi woord high frequency trading technologies worden genoemd oftewel flitshandel in het Nederlands

Flitshandel (ook bekend als high-frequency trading) is een methode om te speculeren op valuta- en aandelenkoersen waarbij in zeer korte tijd (minder dan een seconde) zowel gekocht als verkocht wordt. Hierbij wordt gespeculeerd op kleine koerswijzigingen die zich in korte tijd voordoen of op kleine verschillen in de waarde van hetzelfde aandeel op verschillende beurzen (arbitrage). Door binnen een fractie van een seconde te kopen, te verkopen en meteen weer te kopen, kunnen met kleine koersverschillen grote winsten gemaakt worden.

Flitshandel gebeurt volledig geautomatiseerd. Om te kunnen concurreren hangt niet zozeer af van inzicht maar juist van de snelheid waarmee de hardware en de software reageert in combinatie met een snelle dataverbinding.

De prijsstijging van enkele dagen geleden werd veroorzaakt door het manipuleren van de olieprijs. Wanneer deze stijgt, zorgen de algoritmes automatisch voor aankopen van aandelen en de beurs stijgt.

Enkele dagen geleden manipuleerden ze de olieprijs door te stellen dat de olievoorraden wat minder snel stegen dan men had gedacht. Deze op zich nietszeggende mededeling veroorzaakte een plotselinge stijging van 5 procent in de olieprijs en de computerprogramma’s gingen als een gek aandelen kopen.

Zichtbaar is dat er sprake is van manipulatie en computerprogramma’s die kopen wanneer je van het ene op het andere moment een loodrechte lijn omhoog ziet in de aandelenkoersen.
manipulatie markten

De mainstream media doen het dan voorkomen alsof die prijsstijgingen zijn veroorzaakt door echte kopers en dat dit een teken is dat het allemaal nog niet zo slecht gaat. Maar, dat is totale onzin. Wanneer je bovenstaande grafiek bekijkt dan weet je dat die niet is veroorzaakt door normaal handelen, maar door plotselinge manipulatie.

Dan ontstaat het sneeuwbaleffect want beleggers in ons land kijken alleen maar naar wat er op Wall Street gebeurt:

Na de mooie koerswinsten van een dag eerder kwam de zon opnieuw door op de Europese beurzen met dank aan de . Wall Street liet gisteravond een vriendelijk beeld zien na een aarzelende opening, waarmee de mooie herstelbeweging van een dag eerder een vervolg kreeg.

Er zijn nog veel meer voorbeelden aan te voeren waaruit blijkt dat de markten worden gemanipuleerd, maar het punt is dat het nu zo opzichtig gebeurt dat de vraag hoelang ze dit nog vol kunnen houden steeds prangender wordt.

Of zijn we op een punt aanbeland dat het allemaal niet meer uitmaakt omdat men weet dat er over niet al te lange tijd een dusdanig grote chaos op de wereld zal zijn ontstaan dat het nu niet belangrijk meer is of mensen er wel of niet achter komen.

Mensen die nog wat (spaar) hebben gaan een gevaarlijke tijd tegemoet. Aan alle kanten zullen er straks aanvallen worden uitgevoerd op hun laatste bezit; van banken die gered zullen moeten worden tot negatieve op spaargeld.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co

Photo by mripp


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
5 jaren geleden

Net als bij de pensioenfondsen.
Klagen over lage rente.
Maar dar er elk jaar gemiddeld 14% aan de beurzen (door hun ingeschakelde hedgefonds) wordt verdient praten we effe niet over!!

Wat ze u niet vertellen
5 jaren geleden

Dank JDreport cq. Niburu.
Weet het, wist het – maar krijg het mijn vrienden – in het bedrijfsleven – niet uitgelegd. (Ze draaien rond in de tredmolen van omzetten, balansen, winsten – 24/7 werken; waardeloos privé-leven. Dat soort dingen.
Sta toe, hier erg belangrijke (verzwegen) doelen en middelen op een rij te zetten. Jullie weten dit allemaal al. ‘t is voor de eventuele bezoekers hier.

Ook de EUSSR hangt 100% in de dwangbuis van de bankiersmaffia. Nu hebben ze het weer voor elkaar gekregen dat de corrupte politiek, ngo’s, denktanks, en media ons doen associëren cq. samenwerken met de ergste roofbankiers op ons continent. Die in de failliete, fascistische Oekraïne.
Het verdrag betekent dat wij een blanco cheque geven – om de bankbalansen daar steeds weer bij te storten.
Daarbovenop dan nog alle kredieten om de zakken van de oligarchen verder te vullen. Onze eigen boeren en tuinders op het hakblok leggen.

Bij WTO-regels is de controle op de derivatenhandel weggenomen. (zie link onder). (het ging meteen van Jetje – de mensen hebben geen benul; nog geen 5% van de geldhoeveelheid wordt werkelijk gedrukt of geslagen. In no-time ging er meer om in derivatenhandel, met louter digitaal geld, dan de hele reële wereldeconomie.
En nóg laten we de bankiersmaffia ongeremd begaan.

Met TTIP’s ISDS is het einde helemaal zoek. Dat wordt belastingen ophoesten om bankiers omzetgarantie te geven!
U (de bezoekers van deze draad) bent toch niet gek?, of toch?!

Joseph Stiglitz noemt dit ‘Voodoo-economics’
(de belastingbetaler wordt geofferd op het altaar van de geheime sekte van de satanische bankiersmaffia) – zie link onder.
Milton Friedman is zelfs de architect van deze als onmenselijk bedoelde maffiabankiers cultuur; zijn Chicago School of Economics betitelde dit als: ‘fascist economics’. (link onder).

Allemaal dingen die onze universiteiten juist pimpen, en hun studenten mee volstorten.
Zo laat Leiden Univ. zich welwillend misbruiken voor de zelfverklaarde fascist, eugenist, speculant en zwendelaar Soros, met zijn Central European University, CEU.
En Erasmus Universiteit laat zich welwillend naaien door de zwendelaars van Goldman Sachs.

The Dark Age of Money Milton Friedman and the Rise of Monetary Fascism – Democratic Underground:
http://www.democraticunderground.com/10021622813
https://hendersonlefthook.wordpress.com/2014/09/10/goldman-sachs-the-age-of-parasite-capitalism/

De opletter zag dit ca. 20 jaar geleden al langs komen:
https://biflatie.nl/artikelen/banken-artikelen/memo-opgedoken-the-endgame/

Griezelvoor10 Lagarde is nu weer voor een ambtstermijn aangewezen (het werk af te maken – de doelen van het VN beleid, ‘Agenda 21’ te halen!?):
http://www.thenewamerican.com/economy/economics/item/16787-imf-pushes-plan-to-plunder-global-wealth

Hoeveel waarschuwen hebben de blije belastingbetalers nodig om op tijd wakker te worden?, de EU heeft per 1.1.16 11 lidstaten – waaronder ons land gedwongen bail-in’s (confiskeren spaartegoeden, pensioenen, e.d. tbv. bankbalansen stutten, te legaliseren!!:
http://www.globalresearch.ca/a-crisis-worse-than-isis-bank-bail-ins-begin-your-life-savings-could-be-wiped-out-in-a-massive-derivatives-
collapse/5498376?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles
http://www.zerohedge.com/news/2013-09-26/cyprus-style-wealth-confiscation-starting-all-over-world
“Gemäß Stiglitz sind wir somit zum Ausbluten auf dem Opfer-Altar der “Voodoo-Märkte” bestimmt” https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2012/07/08/soros-merkel-schauble-konzertierte-tauschungs-kampagne-zur-einfuhrung-einer-eu-fed/

“a scholarship from CEU Budapest Soros.
In CEU, professors as Bokros (Fin Min Hugary, World Bank, European Parliament) Rostowski (Fin Min Poland) …
was teaching us to make financial crises and cartels.
They said that from “President to Gatekeeper” are controlled in CEU (Matyas).
Soros Spends $400 Million On ‘Open Society’ Education, ‘Social Action,’ Colleges And Universities By Dan Gainor | June 5, 2012 ” http://cnsnews.com/blog/dan-gainor/soros-spends-400-million-open-society-education-social-action-colleges-and

Faculteit Rechtsgeleerdheid, Instituut voor Publiekrecht, Europees Recht http://law.leiden.edu/organisation/publiclaw/europainstitute/staff/darinka-piqani-.html
“Hommes, hoogleraar Economische dynamica aan de Amsterdam School of Economics. Soros is een van de sponsors van INET, the Institute of New Economic Thinking, waar Hommes actief mee samenwerkt en ook onderzoeksgrants van ontvangt.”

VN’s ‘Agenda 21’ – inkomensoverdracht N->Z, ‘zero-growth’ New Economy, multiculturele wereldbevolking, depopulatie, ONEWORLD totalitaire staat:
https://www.youtube.com/watch?v=BiClGkRqQxw

Energie, schaars? Toch niet! 20 jaar geleden werden we al met ‘Peak Oil’.
Sindsdien is de productie en vraag geexplodeerd. En de prijzen met 2/3 gedaald! Juiste conclusie idd, dat dit niks met marktwerking te maken heeft. Dit dient het beleid van ‘Shock Doctrine’, de mensen laten verpauperen, of anderszins wanhopig maken – worden ze onderdanig van. Wel zo handig!?!!

Aaron Russo in gesprek met vriend Nick Rockefeller; o.a. over het geheel digitale betalingsverkeer, rfid onder de huid, real time belastingen binnenhalen, etc.:
https://www.youtube.com/watch?v=QyzW8tV-bz4
Uit-de-aard komt die totalitaire staat ‘stealth’ binnen met TTIP, waarvan de tekst nog 4 jaar na tekenen onder embargo blijft.
(alle Regerinspartijen zijn n.b. vóór . . . )

Fracking (gas) heeft zich ontpopt als totaal overbodig. En dus een enorme flop – wij betalen die rekening! Big time:

Big Gas Find Sparks a Frenzy in Israel – Wall Street Journal:
http://www.wsj.com/articles/SB10001424052970204204004576049842786766586#printMode
AltaGas Ltd shelves Douglas Channel LNG plans amid global surplus:
http://business.financialpost.com/news/energy/altagas-ltd-shelves-douglas-channel-lng-plans-amid-global-surplus?__lsa=a84d-d6c6

En de Nederlandse regering?: stopt ons belastinggeld in de Oekraïne, om ‘de Koninklijke’ c.s. te subsidieren voor zeker verlieslatende fracking.

Tevens heeft onze Regering – willens-en-wetens – een blanco cheque afgeven aan het IMF – ter garantie van de afgegeven kredieten, o.a. voor ontwikkeling van fracking. Lekker bezig? U schokt toch wel.
Blije belastingbetalers d’n Hollander! werken op niks af. druk, druk, druk. Denk toch ‘s na dan! Een gekkenhuis, gestoord zijn we. Het nieuwe normaal, framen als ‘progressief’, ‘vooruitgang’, ‘de weg voorwaarts’ – jargon waaraan je de propagandisten van de ‘socialistische’ VN-Heilstaat kunt herkennen.

Nieuwe belasting: U moet van het gas af, want dat verpatst De Staat liever aan het buitenland

We spelen de hoofdrol in een science (non-)fiction film