in ,

Manipulatie financiele markten loopt de spuigaten uit

16037331000 d91b64ae3b magic hands

Terwijl iedere dag de contouren van een mondiaal stilvallen van de wereldeconomie zich duidelijker aftekenen, schieten de aandelenbeurzen als een raket omhoog.

De markten worden nu op een zodanig opzichtige manier gemanipuleerd dat het erop lijkt dat het niet meer uitmaakt dat iedereen het weet.

We schrijven al langere tijd over het manipuleren van financiële markten, op werkelijk ieder front, van rentetarieven en aandelen tot edelmetalen.

Sommige mensen vragen zich verbijsterd af hoe het kan dat aandelenmarkten omhoog schieten, terwijl de wereldeconomie om ons heen in elkaar stort.

Dat heeft alles te maken met het manipuleren van financiële markten, waardoor goedgelovige mensen toch weer worden overgehaald om hun spaargeld te investeren in de casino's van deze wereld.

Hoe zoiets in de praktijk werkt, konden we enkele dagen geleden zien. Het werkelijke economische nieuws was ronduit afgrijselijk, maar toch schoten de beurzen omhoog. De manipulaties worden nu zo grof dat je eigenlijk wel een halve idioot moet zijn om niet te zien wat er gebeurt.

Dit manipuleren gebeurt voor een groot deel door het zogenaamde PPT (Plunge Protection Team), een door de in het leven geroepen instantie bestaande uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Financiën en uiteraard de centrale manipulators (Federal Reserve). Het heeft een mooie taakomschrijving, maar het werkelijke doel is de markten zodanig te manipuleren dat ze het liefst altijd een zonnig beeld laten zien.

Om de markten in slechte economische tijden omhoog te stuwen gebruiken ze een drietal verschillende componenten die ze plotseling laten bewegen.

Deze elementen zijn de olieprijs, de VIX index ( index) en de Japanse Yen.

Ze weten dat de markt voornamelijk wordt gerund door 's, zogenaamde algoritmes.

De definitie van een is als volgt:

Een algoritme is een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel leiden.

Algoritmes worden vaak gebruikt in computerprogramma en als je een algoritme in zo'n computerprogramma verwerkt dat schade veroorzaakt, dan spreek van je een algoritme wat een wapen is geworden.

Tegenwoordig gebeurt het handelen op de beurs vaak door middel van speciale software die met een mooi woord high frequency trading technologies worden genoemd oftewel flitshandel in het Nederlands

Flitshandel (ook bekend als high-frequency trading) is een methode om te speculeren op valuta- en aandelenkoersen waarbij in zeer korte tijd (minder dan een seconde) zowel gekocht als verkocht wordt. Hierbij wordt gespeculeerd op kleine koerswijzigingen die zich in korte tijd voordoen of op kleine verschillen in de waarde van hetzelfde aandeel op verschillende beurzen (arbitrage). Door binnen een fractie van een seconde te kopen, te verkopen en meteen weer te kopen, kunnen met kleine koersverschillen grote winsten gemaakt worden.

Flitshandel gebeurt volledig geautomatiseerd. Om te kunnen concurreren hangt niet zozeer af van inzicht maar juist van de snelheid waarmee de hardware en de software reageert in combinatie met een snelle dataverbinding.

De prijsstijging van enkele dagen geleden werd veroorzaakt door het manipuleren van de olieprijs. Wanneer deze stijgt, zorgen de algoritmes automatisch voor aankopen van aandelen en de beurs stijgt.

Enkele dagen geleden manipuleerden ze de olieprijs door te stellen dat de olievoorraden wat minder snel stegen dan men had gedacht. Deze op zich nietszeggende mededeling veroorzaakte een plotselinge stijging van 5 procent in de olieprijs en de computerprogramma's gingen als een gek aandelen kopen.

Zichtbaar is dat er sprake is van manipulatie en computerprogramma's die kopen wanneer je van het ene op het andere moment een loodrechte lijn omhoog ziet in de aandelenkoersen.
manipulatie markten

De mainstream media doen het dan voorkomen alsof die prijsstijgingen zijn veroorzaakt door echte kopers en dat dit een teken is dat het allemaal nog niet zo slecht gaat. Maar, dat is totale onzin. Wanneer je bovenstaande grafiek bekijkt dan weet je dat die niet is veroorzaakt door normaal handelen, maar door plotselinge manipulatie.

Dan ontstaat het sneeuwbaleffect want beleggers in ons land kijken alleen maar naar wat er op Wall Street gebeurt:

Na de mooie koerswinsten van een dag eerder kwam de zon opnieuw door op de Europese beurzen met dank aan de . Wall Street liet gisteravond een vriendelijk beeld zien na een aarzelende opening, waarmee de mooie herstelbeweging van een dag eerder een vervolg kreeg.

Er zijn nog veel meer voorbeelden aan te voeren waaruit blijkt dat de markten worden gemanipuleerd, maar het punt is dat het nu zo opzichtig gebeurt dat de vraag hoelang ze dit nog vol kunnen houden steeds prangender wordt.

Of zijn we op een punt aanbeland dat het allemaal niet meer uitmaakt omdat men weet dat er over niet al te lange tijd een dusdanig grote chaos op de wereld zal zijn ontstaan dat het nu niet belangrijk meer is of mensen er wel of niet achter komen.

Mensen die nog wat (spaar)geld hebben gaan een gevaarlijke tijd tegemoet. Aan alle kanten zullen er straks aanvallen worden uitgevoerd op hun laatste bezit; van banken die gered zullen moeten worden tot negatieve rente op spaargeld.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co

Photo by mripp cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gas 1 gasflamme1

Nieuwe belasting: U moet van het gas af, want dat verpatst De Staat liever aan het buitenland

if you re amazed

We spelen de hoofdrol in een science (non-)fiction film