in ,

Medeoprichter PayPal waarschuwt dat de financiële reus een ‘No Buy List’ voor ‘anders denkenden’

truthstream censorship 1024x576 1

PayPal mede-oprichter David Sacks waarschuwt dat de financiële reus een de facto ‘No-Buy-List' creëert door mensen uit te sluiten vanwege hun mening, een zet die op de lange termijn het extremisme juist zal doen toenemen.

In een artikel op de Substack nieuwsbrief van Bari Weiss legt de investeerder uit hoe de rol van PayPal volledig is omgedraaid ten opzichte van zijn oorspronkelijke doelstelling om gewone mensen te helpen niet afhankelijk te zijn van grote financiële instellingen om een bedrijf te starten.

“Maar nu keert PayPal zijn oorspronkelijke missie de rug toe. Het leidt nu de aanval om de deelname te beperken van degenen die het onwaardig acht,” schrijft Sacks.

De ondernemer stelt dat PayPal, door samen te werken met organisaties als de ADL en de SPLC, zich heeft laten gebruiken als een instrument door activistische groeperingen om ideologische oppositie te censureren, meldt SummitNews.

“Ik heb geen behoefte om echt haatdragende of extremistische groepen te verdedigen,” schrijft Sacks.

“Sterker nog, toen ik COO bij PayPal was, werkten we regelmatig samen met wetshandhavers om illegale activiteiten op ons platform te beperken. Maar we hebben het hier over iets heel anders: het uitsluiten van mensen en organisaties die standpunten verkondigen die volkomen legaal zijn, ook al zijn ze impopulair in Silicon Valley.”

Hij wijst op de verderfelijke aankondiging van Witte Huis-perschef Jen Psaki dat de regering Biden samenwerkt met om informatie met betrekking tot COVID-19 direct te censureren en haar aandringen dat andere platforms in opdracht van de regering Facebooks censuurbeleid moeten navolgen.

“De onderdrukking van meningsuiting door de overheid is overduidelijk ongrondwettelijk onder het Eerste Amendement,” schrijft Sacks, opmerkend dat PayPal nu een volledig meewerkt Silicon Valley's zuivering van ongewenste personen.

“Nu is PayPal veel verder gegaan en heeft het met hulp van de ADL het economische equivalent van de No-Fly List gecreëerd. Als de een leidraad is, zullen andere fintechbedrijven dit voorbeeld snel volgen. Zoals we zagen in het geval van de beperkingen van , zal de politieke monocultuur die heerst onder werknemers van deze bedrijven druk creëren om allemaal als een blok op te treden.”

“Wanneer iemand per vergissing op de No-Fly List terechtkomt, kan hij ….

Lees verder bij de bron: DissidentNL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
shopping cart filled with items

Inflatie: de beer is los

brown wooden blocks on white surface

Vaccinatiekampioen Israël: 85-90% van ernstig zieke coronapatiënten volledig gevaccineerd