Meer mensen kregen EU-burgerschap

De 28 lidstaten van de Europese Unie kenden in 2016 aan 995.000 mensen het burgerschap van hun land toe. Dat waren er een jaar eerder nog 841.000.

Ruim een op de acht genaturaliseerde nieuwelingen kwam al uit een EU-land. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De grootste groep heeft de Marokkaanse nationaliteit. Het ging om ruim 100.000 mensen, van wie negen op de tien burgerschap kregen in Spanje, Italië of Frankrijk.

Italië en Griekenland gaven in totaal meer dan 60.000 Albanezen burgerschap. De voornaamste andere herkomstlanden waren India, Pakistan, Turkije, Roemenië en Oekraïne.

In Nederland werden 28.543 mensen genaturaliseerd, een stijging van 2 procent. Bijna 14 procent kwam uit Somalië, gevolgd door Marokko (11,8 procent) en Turkije (bijna 10 procent).

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Reacties (1)

 • Heel terecht zegt het artikel "kreeg" het lidmaatschap. Tegenover "krijgen" staat geen enkele vergoeding of verplichting. Wat niet betekent dat een en ander niets kost. Aan deze Sinterklaasactie van de EU hangt een gigantisch prijs kaartje wat betaald mag worden door de burgers. Burgers die daarover in het geheel geen inspraak in hebben. Net zoals bij de banken wordt de rekening zonder enig overleg bij de burgers gelegd.
  Het kan niet anders dan dit gaat een geweldig conflict worden waarop de politici ongetwijfeld zullen zeggen dat zij dit absoluut niet verwacht hadden. Maar dat zal dit keer niet daarmee afgelopen zijn. Burgers zijn gek maar niet achterlijk !

  Het kan even duren maar deze EU gaat binnen niet al te lange tijd ten onder; daar kan geen twijfel over bestaan !!! Een dure les is dan tevens geleerd: geen enkele politicus kan vertrouwd worden. Dus het beste is om geen politici meer te hebben.

  Annuleren

  Laat een reactie achter

  Je email adres zal nergens worden gepubliceerd of gebruik Facebook hieronder. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Laat een reactie achter

Je email adres zal nergens worden gepubliceerd of gebruik Facebook hieronder. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Jawel, we gebruiken ook cookies