in , ,

Zijn jouw gegevens misbruikt? Facebook laat je het vanavond weten

maxresdefault 32

Er is heel veel geweest over het -schandaal van . Eerder werd bekend dat het databedrijf ‘Cambridge Analytica' informatie van 87 miljoen Facebook-gebruikers had misbruikt, waaronder 89.000 in . Zij krijgen vanavond om 18 uur een melding bovenaan hun Facebook-feed.

Het Facebook-schandaal heeft al heel wat stof doen opwaaien. Het databedrijf Cambridge Analytica heeft gezorgd voor donderweer, omdat het talloze gegevens heeft misbruikt. Ruim 87 miljoen Facebook-gebruikers zijn wereldwijd getroffen. Deze week verschijnt de baas van Facebook, Mark Zuckerberg, in het Amerikaanse Congres om een woordje uitleg te geven over het schandaal.

Wiens gegevens gelekt zijn door het Cambridge Analytica krijgt vandaag om 18 uur een melding op hun Facebook-feed. Maar ook Facebookers die niet getroffen zijn, krijgen een melding. Wat krijgen ze nu precies te zien?

Zijn je gegevens misbruikt?

De ‘gestolen' gegevens werden op de app ‘This is Your Digital Life' gezet. Via een persoonlijkheidstest heeft Cambridge Analytica toegang gekregen tot de gegevens. Ben je getroffen door het schandaal? Dan zal je een melding krijgen waarin staat dat de app verbannen is, omdat niet enkel jouw data, maar ook die van je Facebook-vrienden gestolen werd. Die kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld commerciële doeleinden en dat is illegaal. In dit geval zouden de gegevens gediend hebben om onder meer de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te sturen.

Nu maar even afwachten of er ook bij jouw gegevens bij derden terrecht zijn gekomen.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e836b80a21f5023ecd0b470de7444e90fe76e7d41cb6164896f4c3 640 eu flag

Meer mensen kregen EU-burgerschap

5144798765 7d9bc93fff android apps

Na de laatste Facebook affaire is het de hoogste tijd om Android-machtigingen in te trekken