in , ,

Meer polio-gevallen nu veroorzaakt door vaccin zelf dan door virus

5296658521 cf43d8c29f gates vaccin

Vier Afrikaanse landen hebben nieuwe gevallen van polio gemeld die verband houden met het orale vaccin, omdat uit wereldwijde gezondheidsresultaten blijkt dat er nu meer kinderen verlamd zijn door virussen die afkomstig zijn uit vaccins dan in het wild.

In een rapport eind vorige week noteerden de Wereldgezondheidsorganisatie en partners negen nieuwe polio-gevallen veroorzaakt door het vaccin in Nigeria, Congo, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Angola.

Zeven landen elders in Afrika hebben vergelijkbare uitbraken en er zijn gevallen gemeld in Azië. Van de twee landen waar polio endemisch blijft, Afghanistan en Pakistan, zijn vaccingerelateerde gevallen geïdentificeerd in Pakistan.

In zeldzame gevallen kan het levende virus in het orale poliovaccin muteren tot een vorm die nieuwe uitbraken kan veroorzaken. Alle huidige van vaccin afgeleide polio-gevallen zijn aangewakkerd door een Type 2-virus in het vaccin.

Wildtype Type 2 werd jaren geleden geëlimineerd.

Polio is een zeer besmettelijke ziekte die zich verspreidt in besmet water of voedsel en meestal kinderen jonger dan 5 treft. Ongeveer een op de 200 infecties resulteert in verlamming. Onder hen sterft een klein percentage wanneer hun ademhalingsspieren kreupel zijn.

Donoren hebben vorige week 2,6 miljard dollar toegezegd om polio te bestrijden als onderdeel van een uitroeiingsinitiatief dat in 1988 begon en hoopten polio tegen 2000 uit te roeien. Sindsdien zijn tal van dergelijke deadlines gemist.

Om polio uit te roeien, moet meer dan 95% van de bevolking worden geïmmuniseerd. WHO en partners vertrouwen al lang op orale poliovaccins omdat ze goedkoop zijn en gemakkelijk kunnen worden toegediend, waarbij slechts twee druppels per dosis nodig zijn. Westerse landen gebruiken een duurder injecteerbaar poliovaccin dat een geïnactiveerd virus bevat dat niet in staat is polio te veroorzaken.

De Independent Monitoring Board, een groep die is opgericht door de WHO om de uitroeiing van polio te beoordelen, waarschuwde in een rapport deze maand dat het van vaccin afkomstige poliovirus zich “ongecontroleerd verspreidt in West-Afrika, geografische grenzen opheft en fundamentele vragen en uitdagingen voor het hele uitroeiingsproces oproept” .

De groep zei dat functionarissen al “ernstig tekortschoten” om een ​​recent goedgekeurd polio-doel te bereiken om alle uit vaccinaties veroorzaakte uitbraken binnen 120 dagen na detectie te stoppen.

Lees verder bij de bron: ABC News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU 1542801888

Europees Parlement wil klimaatnoodtoestand (of toch -crisis?) voor allerlei maatregelen

aanwijzingen voor moord op donal

Aanslag met gif op Trump mislukt? ‘Voedseltester met spoed naar ziekenhuis’