in , , , ,

Mensen, daar geven we niets meer om.. Alles is geld: Schade ebola in West-Afrika bedraagt miljarden

149d25773d8ab34c0db8d8e7 640 fubar1

De uitbraak van ebola in West-Afrika en de weifelende internationale reactie op de epidemie richt niet alleen menselijke maar ook economische verwoesting aan in het getroffen gebied. Volgens de Wereldbank kan de schade oplopen tot ruim 25 miljard euro als de epidemie zich verder uitbreidt. Als er voldoende was geïnvesteerd in het versterken van de gezondheidszorg, had dit voorkomen kunnen worden.

“Ebola kan een enorme economische schade aanrichten aan Liberia, Sierra Leone, Guinee en hun buurlanden. Daarom moet de wereldgemeenschap manieren zoeken om logistieke hindernissen te omzeilen en meer dokters, medisch personeel, ziekenhuisbedden en andere steun bieden om ebola te stoppen”, aldus Jim Yong Kim, de president van de Wereldbank woensdag.

Groot-Brittannië maakte woensdag bekend dat het 750 militairen naar Sierra Leone stuurt om daar de strijd aan te gaan met ebola. Het is de bedoeling dat ze helpen bij het opzetten van ebola-behandelcentra en het oprichten van een ebola-academie. Een marineschip met drie helikopters aan boord gaat richting het westen van Afrika. Britten die de ziekte krijgen, kunnen aan boord worden behandeld. Artsen en personeel kunnen met de heli’s ook naar afgelegen gebieden worden gevlogen.

Nederland heeft het nieuwe marineschip Karel Doorman aangeboden voor vervoer van hulpgoederen van Europa naar West-Afrika. “Hulporganisaties hebben behoefte aan medische spullen en voertuigen. Het blijkt lastig deze op de juiste plek te krijgen. Daarom bieden wij extra transportcapaciteit aan”, aldus minister LiliannePloumen. De Karel Doorman is vanaf volgende maand beschikbaar.

Lees verder via Skipr.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3287111536 cf258c7d3d facebook1

Facebook Atlas volgt je overal, zónder cookies

14502614406 aec3187f2a farage1

Is Nigel Farage nog wel onze held: “we moeten vrijheden opgeven voor veiligheid”