in , ,

Met de corona-crisis kan alles: Nog meer Europese providers delen locatie data burgers in strijd tegen coronavirus

Na Oostenrijk en Israël zetten nu ook en Duitsland mobiel dataverkeer in om de bewegingen van burgers in kaart te brengen.

Dit heeft als doel de verspreiding van het coronavirus in te perken.

De data maakt het onder meer mogelijk de bewegingen te achterhalen van klanten van de providers in ‘hot zones' waar het coronavirus zich verspreidt.

Reuters meldt dat Telecom Italia, Vodafone Italy, Wind Tre, Telekom Austria en Deutsche Telekom geanonimiseerde gebruiksgegevens leveren aan autoriteiten. Met de gegevens worden de bewegingen van abonnees in kaart gebracht.

De landen gaan hiermee minder ver dan onder meer , Taiwan en Zuid-Korea.

Deze landen zetten locatiegegevens van smartphones in om de bewegingen van patiënten met het coronavirus te monitoren. Hiermee controleren zij of patiënten zich aan quarantaineregels houden.

Ook de Amerikaanse wil locatiedata van klanten te delen in de strijd tegen het coronavirus. The Washington Post meldt dat de VS hierover in gesprek is met meerdere grote Amerikaanse techbedrijven.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Netflix verlaagt beeldkwaliteit met 25% voor 30 dagen door coronacrisis, “moet” van EU

COVID-1984: A Global 9/11