in ,

Met je corona, daar gaan we wéér: COA is haastig op zoek naar 5000 verblijf plekken voor asielzoekers

De woningnood is gigantisch in , niet alleen voor reguliere woningkopers zijn er veel te weinig woningen ook is het onderbrengen van een flink hoofdpijndossier.

Het Centraal opvang Asielzoekers (COA) zoekt namelijk 5000(!) plekken voor asielzoekers.

Per provincie wil zij zo’n 400 plekken beschikbaar stellen. Maar of dit haalbaar is, is nog maar de vraag. Daarom worden er alternatieve plekken gezocht, zoals op vakantieparken.

Het blijft opmerkelijk, we kunnen de asielstroom amper aan, maar toch blijven tal van politici pleiten voor nog meer opvang van asielzoekers. Er zijn simpelweg niet genoeg opvangplekken voor tal van asielzoekers die al in ons land zijn.

Toch hoor je nog geregeld politici roepen dat we nog maar een groep asielzoekers naar ons toe moeten halen. Maar waar gaan we die dan onderbrengen? Vakantieparken?

Het COA zelf meldt het volgende over de situatie.

,,Het probleem heeft meerdere oorzaken. Ten eerste zijn de wachttijden bij de - en Naturalisatiedienst (IND) lang, dus zitten mensen langer in de opvang. Bovendien is er een landelijk woningtekort, waardoor statushouders te langzaam uit asielzoekerscentra stromen. Er zijn landelijk 5500 statushouders die nog in een azc zitten, maar eigenlijk door moeten stromen naar de gemeente.”

De IND kan de werkzaamheden al ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minder dan 40% van uitgewezen illegalen vertrekt uit EU

Eerst betalen om belastingaangifte te kunnen doen om daarna geld terugkrijgen via een ‘Compensatieregeling’….