in , ,

Met tien dagen nog 200.000 handtekeningen te gaan: teken ook voor referendum over de Donorwet

Sommige mensen zien het niet meer komen, maar we hebben nog tien dagen te gaan om 200.000 handtekeningen te verzamelen voor het initiëren van een over de Donorwet. Als u het nog niet gedaan hebt, doe dat dan nu wel! Laat een aantal mensen in uw omgeving het ook doen en dan komen we wel aan de 300.000 mensen.

Het is belangrijk dat we een referendum krijgen over de omstreden Donorwet. Het is een vergrijpende die het recht op zelfbeschikking van het eigen lichaam aantast. Met de kleinst mogelijke meerderheid is deze wet aangenomen, dus het is logisch dat we daar ons zegje over moeten kunnen doen! We kunnen die 300.000 handtekeningen wel halen met een goede eindsprint, dat lukte toen ook met de Sleepnetwet.

Volgens Nijman [GeenStijl] was het ‘een strategische zet’ van de regeringspartijen om géén stokje te steken voor dit referendum. ,,Daardoor is er nu geen spanning meer. Dat betekent minder aandacht in de pers en dus minder handtekeningen. Wat dat betreft hebben de senatoren ons flink te pakken genomen.”

De donorwet van regelt dat iedere Nederlander vanaf 2020 automatisch orgaandonor is, tenzij iemand aangeeft dat niet te willen. Nu is iemand donor als hij of zij dat zelf actief heeft opgegeven. De wet kwam met een nipte meerderheid door de Tweede en Eerste Kamer.

We kunnen wel weer teneergeslagen reageren en doen alsof het allemaal niet uitmaakt, maar als we nu al onze schouders ophalen en het maar voorbij laten gaan, dan zijn we het als volk nog geen eens waard om écht naar te luisteren. Altijd maar zaniken over de kloof tussen de burgers en , dan moet je er zelf ook iets aan gaan doen. Laat het niet bij woorden, maar zet het om in daden: teken HIER.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europarlement gaat internet slopen op 20 en 21 juni

Minister duwt door met inzage medische dossiers door zorgverzekeraars