in , ,

Europarlement gaat internet slopen op 20 en 21 juni

eb3cb60629f4063ecd0b470de7444e90fe76e7d711b0114893f5c5 640 internet

De is voornemens binnenkort heel bizarre copyright wetgevingen te introduceren die het functioneren van internet grondig gaan slopen. Op 20 of 21 juni gaat het Europarlement hierover stemmen. Wetende dat o.a. en de andere lidstaten al akkoord zijn gegaan met deze wetgeving, zal het Europarlement vermoedelijk snel akkoord gaan. Waar gaat het over?

Het Upload Filter / Censorship Machines

Er komt een die verplicht alle websites waar je informatie kan posten een geautomatiseerd filter moet implementeren om alles weg te filteren waarop een copyright zit. Dat betekent dat je met de EU wetgeving feitelijk helemaal niets meer kan uploaden, omdat de website waar je dat zou doen dan een onbetaalbaar risico loopt.

Los van de grootste partijen die zo'n filter reeds geïmplementeerd hebben (Youtube, Facebook) is het functioneren van elke kleine alternatief onmogelijk gemaakt. Geen memes, geen reviews, geen commentaar, geen out takes, geen persiflages. Zonder onbetaalbaar geautomatiseerd upload filter ontstaat een uploadverbod. Los van de grootste Silicon Valley bedrijven ontstaat er dus een uploadverbod voor de rest van het internet. Er is geen Fair Use meer toegestaan met deze wetgeving.

De Link Tax – Geen link-licenties? Dan een linkverbod!

Los van uploaden, maakt de Link Tax het onmogelijk om naar andere sites, videos of berichten te linken. Wanneer je via een website een link plaatst, dien je als website een af te sluiten met de partij waar je naar linkt. Omdat het veelal onmogelijk is voor websites om bij elke geplaatste link vooraf eerst een passende licentie af te sluiten, komt dit neer op… een linkverbod.

En omdat citeren ook niet is toegestaan zonder licenties, creëert de EU hier ook een citeerverbod. De EU implementeert een citeer- en linkverbod voor alle behalve de grootste partijen. Voor kleine partijen wordt het in de EU onmogelijk te linken. Kritiek op reguliere media berichtgeving zonder links en citaten is uiteraard onmogelijk. Deze blog (en vele vergelijkbare) kunnen de deuren sluiten.

Nederlandse overheid reeds akkoord

Met deze agressieve copyrightwetgevingen sloopt EU het internet. En de EU en de reguliere media hield dit alles uiteraard netjes buiten het nieuws, want deze informatie delen is niet in hun voordeel. Kabinet is namens Nederland echter reeds akkoord gegaan. De enige horde tot deze bizarre realiteit is nu het Europarlement. En die is niet voornemens tegen te stemmen bij het behandelen van deze wetgeving op 20 en 21 juni.

De EU sloopt hiermee keurig elk alternatief voor het Silicon Valley grootbedrijf en de grote reguliere mediabedrijven: de mainstream media. Het grootbedrijf probeert internet te schaken en ogenschijnlijk succesvol. Het Chilling Effect is in ieder geval in full force, wie wil en kan dat risico immers lopen…

Het is nu 3 juni, nog twee en een halve week te gaan totdat het Europarlement namens het grootbedrijf internet sloopt. Save Your Internet, Delete Article 13. Zie bijvoorbeeld ook deze video en deze video op Youtube.

Via: Niburu.
Meer informatie op de site van Europarlementarier Julia Reda (PiratenPartij).

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5G city 700

Uitrol 5G is gigantisch gezondheidsexperiment

Dijkstra PechtoldANP

Met tien dagen nog 200.000 handtekeningen te gaan: teken ook voor referendum over de Donorwet