in ,

Minister Hoekstra begint te broekpoepen: geen belofte over koopkracht!

geralt / Pixabay

Minister Hoekstra is tevreden over het economische beeld, zoals dat deze week naar buiten kwam. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is de het tweede kwartaal met 0,5 procent gegroeid en het voorziet voor 2020 een groei van 1,4 procent.

Hoekstra spreekt van “gematigd positief nieuws voor de Nederlandse economie, als je het vergelijkt met andere landen”.

Hij erkent de “forse internationale risico's” voor de Nederlandse economie, zoals de onzekerheid over de en de spanningen over de handel, maar volgens hem is het effect van de terugval van de Duitse economie op minder groot dan vroeger.

“Het klassieke gezegde dat als niest Nederland verkouden is, lijkt in dit geval mee te vallen.”

Oppassen met belofte

Het Centraal Planbureau zei gisteren dat Nederlanders er volgend jaar in op vooruit gaan, maar de cijfers zijn niet voor alle inkomens even gunstig. Hoekstra zei daarover dat het natuurlijk altijd kijkt naar de koopkracht van alle groepen in de .

“Maar we moeten oppassen om de inschatting van het Planbureau meteen te vertalen in een belofte; daar moeten we terughoudend mee zijn.”

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klimaatmeisje Greta wil niet vliegen wegens klimaat, gaat nu per mega CO2-uitstotend schip

Rechterhand en meisjes leverancier van Epstein weer boven water