in , , , ,

EU wordt Derde Wereld, crisis onafwendbaar: ‘Wereld begint euro los te laten vanwege negatieve rente ECB’

in article bf euro breakdown

De euro was mede bedoeld om een concurrent van de dollar als wereld reservemunt te worden, maar heeft ook daarin hopeloos gefaald.

Sterker nog: buiten Europa beginnen belangrijke internationale en centrale banken de euro los te laten, omdat het negatieve rente beleid van de ECB de onherroepelijke instorting van de munt zal veroorzaken, waardoor de koopkracht, pensioenen, spaargelden en welvaart van de Europeanen en ook de Nederlanders zal worden weggevaagd.

Deze met afstand grootste naoorlogse crisis in Europa ooit gaat er echt aankomen, maar niemand schijnt zich er druk om te maken.

De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong schrijft dat het ‘domme negatieve rente beleid de euro als mogelijke reserve munt heeft ondermijnd. De munt is internationaal gedumpt, waar niemand over wil praten. In discussies met grote centrale banken en belangrijke internationale banken blijkt dat niemand de euro wil. Negatieve rente heeft de euro als levensvatbare omwissel valuta kapot gemaakt.’

‘De euro wordt gemeden als de pest’

‘(Voormalig) EU-president Jean-Claude Juncker heeft gezegd dat het ‘absurd’ is dat Europa zijn energie import in dollars moet betalen. Hij heeft niet begrepen dat het hun eigen schuld is.’ Volgens Juncker hadden alle nationale schulden bij de invoering van de euro op één hoop gegooid moeten worden.

‘Dat ontbreken van een nationale schuld waar kapitaal kan worden geparkeerd is de fatale fout van de euro geweest. Voeg daar de idioterie van negatieve rente bij, en je krijgt een munt die verkleed is voor Halloween, maar in geen enkel opzicht een echte reserve munt is.’

‘Steeds meer (Europese) banken berekenen de negatieve rente door aan hun klanten, wat de rekeninghouders, bejaarden en pensioenen ondermijnt. Niemand wil de euro nog in de boeken hebben staan. Het is alsof de munt de pest heeft. Ik kan niet uitdrukken hoe schadelijk dit negatieve rente beleid is geweest. Het heeft de euro als reserve munt geëlimineerd. Als de VS de dollar ook wil vernietigen, voer dan gewoon negatieve rente in en kijk dan toe hoe het in elkaar stort.’ (2)

Volgend jaar volgende aanval op de dollar

Armstrong schrijft tevens dat China het voorlopig heeft opgegeven om de dollar te vervangen als reserve munt. Slechts 4% van alle internationale transacties vindt plaats in yuans. China probeert de eigen munt belangrijker te maken door wereldwijd infrastructuur leningen af te sluiten in yuans. ‘Hun grootste hoop zal de monetaire crisis cyclus zijn om in het komende jaar de dollar te ondermijnen. Dat zal, gecombineerd met de neocons die proberen de dollar als wapen in te zetten, het ultieme middel zijn om de dollar te onttronen.’ (1)

EU wordt Derde Wereld door negatieve rente, massa immigratie en klimaatbeleid

Maar voordat het definitief zover is zullen de eurozone en de EU zichzelf naar de Derde Wereld hebben gedegradeerd met het krankzinnige financiële beleid (negatieve rente plus massaal opkopen schulden), gekoppeld aan het samenleving- en welvaart vernietigende klimaat/energie- en massa immigratie/islamisering beleid.

In Nederland is deze VN-Agenda 21 doelstelling –de ontmanteling van de welvaart in het Westen, te beginnen in Europa- inmiddels door het kabinet Rutte in uitvoering genomen met het recente Klimaatakkoord en actueel de valse stikstofcrisis, waarmee de complete economie opzettelijk wordt ondermijnd.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e0d5424850a814ea898675c6203f78083edbe250507841762f7d 640 drugs

Nederland Narcostaat: ‘Xtc-pilletje goedkoper dan een biertje in Brabant’

screenshot 20

Geen samenzweringstheorie meer: Duitse regering laat duizenden “vluchtelingen” invliegen