in , , , ,

EU wordt Derde Wereld, crisis onafwendbaar: ‘Wereld begint euro los te laten vanwege negatieve rente ECB’

De euro was mede bedoeld om een concurrent van de dollar als wereld reservemunt te worden, maar heeft ook daarin hopeloos gefaald.

Sterker nog: buiten Europa beginnen belangrijke internationale en centrale de euro los te laten, omdat het negatieve rente beleid van de ECB de onherroepelijke instorting van de munt zal veroorzaken, waardoor de koopkracht, pensioenen, spaargelden en welvaart van de Europeanen en ook de Nederlanders zal worden weggevaagd.

Deze met afstand grootste naoorlogse crisis in Europa ooit gaat er echt aankomen, maar niemand schijnt zich er druk om te maken.

De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong schrijft dat het ‘domme negatieve rente beleid de euro als mogelijke reserve munt heeft ondermijnd. De munt is internationaal gedumpt, waar niemand over wil praten. In discussies met grote centrale banken en belangrijke internationale banken blijkt dat niemand de euro wil. Negatieve rente heeft de euro als levensvatbare omwissel valuta kapot gemaakt.’

‘De euro wordt gemeden als de pest’

‘(Voormalig) EU-president Jean-Claude Juncker heeft gezegd dat het ‘absurd’ is dat Europa zijn energie import in dollars moet betalen. Hij heeft niet begrepen dat het hun eigen schuld is.’ Volgens Juncker hadden alle nationale schulden bij de invoering van de euro op één hoop gegooid moeten worden.

‘Dat ontbreken van een nationale schuld waar kapitaal kan worden geparkeerd is de fatale fout van de euro geweest. Voeg daar de idioterie van negatieve rente bij, en je krijgt een munt die verkleed is voor Halloween, maar in geen enkel opzicht een echte reserve munt is.’

‘Steeds meer (Europese) banken berekenen de negatieve rente door aan hun klanten, wat de rekeninghouders, bejaarden en pensioenen ondermijnt. Niemand wil de euro nog in de boeken hebben staan. Het is alsof de munt de pest heeft. Ik kan niet uitdrukken hoe schadelijk dit negatieve rente beleid is geweest. Het heeft de euro als reserve munt geëlimineerd. Als de VS de dollar ook wil vernietigen, voer dan gewoon negatieve rente in en kijk dan toe hoe het in elkaar stort.’ (2)

Volgend jaar volgende aanval op de dollar

Armstrong schrijft tevens dat het voorlopig heeft opgegeven om de dollar te vervangen als reserve munt. Slechts 4% van alle internationale transacties vindt plaats in yuans. China probeert de eigen munt belangrijker te maken door wereldwijd infrastructuur leningen af te sluiten in yuans. ‘Hun grootste hoop zal de monetaire crisis cyclus zijn om in het komende jaar de dollar te ondermijnen. Dat zal, gecombineerd met de neocons die proberen de dollar als wapen in te zetten, het ultieme middel zijn om de dollar te onttronen.’ (1)

EU wordt Derde Wereld door negatieve rente, massa immigratie en klimaatbeleid

Maar voordat het definitief zover is zullen de eurozone en de EU zichzelf naar de Derde Wereld hebben gedegradeerd met het krankzinnige financiële beleid (negatieve rente plus massaal opkopen schulden), gekoppeld aan het samenleving- en welvaart vernietigende klimaat/energie- en massa immigratie/islamisering beleid.

In is deze VN- doelstelling –de ontmanteling van de welvaart in het Westen, te beginnen in Europa- inmiddels door het kabinet Rutte in uitvoering genomen met het recente Klimaatakkoord en actueel de valse stikstofcrisis, waarmee de complete economie opzettelijk wordt ondermijnd.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

NEXIT en terug naar de gulden. De criminele EU maakt de hele wereld kapot, alleen hebben ze dat hier nog niet in de gaten.

Hans Vogelsang
1 jaar geleden

Het had gewoon de EEG moeten blijven. Een gemeenschappelijke handelszone. Door er ook een politieke en financiële gemeenschap van te maken, terwijl de landen van de EU qua economie ver uit elkaar liggen, hebben ze de ondergang ingeluid. Waren de economische verschillen tussen de diverse landen niet zo groot geweest, dan had de EU een kans gemaakt.

NIeuwe Wereld Orde probeert wereldoorlog uit te lokken
1 jaar geleden

Dit is allemaal geen toeval. De schoften achter de schermen, de banken met aanvoerder Rothschild of de Nieuwe Wereld Orde leiden de wereld heel bewust naar de grootste financiële crisis ooit met het doel de EU en de VS te dwingen naar een communistische slavenplaneet onder regie van de banken en multinationals.

Vandaar overal de controles, camera’s in alle winkelcentra, afluisteren van telefoon en email, traject controle, op afstand kunnen overnemen van auto’s, smart phones met GPS die onmiddellijk verraden waar je bent, een levens gevaarlijke 5G die mensen kapot maakt, levensbedreigende geneesmiddelen, gender gekte, ziek onderwijs waar zelf denken van kinderen kapot wordt gemaakt, een katholieke paus die lucifer dient en deelneemt aan rituele moorden. De lijst kent vrijwel geen einde. De media zijn gekocht door de elite en die bepaalt wat er wel en wat niet in de kranten komt. Rusland die volkomen onterecht continu zwart afgeschilderd terwijl de VS onafgebroken sinds WWIII in oorlog is.

De conspiracy denkers hebben voor 100 % gelijk gekregen. We zitten midden in een giga samenzwering tegen de burgers. En de regeringen in de VS en in de EU zijn vrijwel allemaal omgekocht en/of gechanteerd vandaar dat je van Rutte CS, Merkel en Macron helemaal niets hoort. De EU is opgezet door de banken en multinationals met de CIA op de achtergrond. Ga er maar van uit dat Pim Fortuyn door de CIA is vermoord.

Het CO2 verhaal, de stikstof mythe, de klimaatsprookjes, de windmolens (achterhaalde veel te dure technologie), de zonnepanelen (idem), het uitfaseren van aardgas, de massa immigratie van mensen die nooit zullen integreren … het zijn allemaal middelen om het ineenstorten van de economie te versnellen en de cultuur in landen kapot te maken.
Dat verklaart ook waarom de regering in Nederland onherkenbaar is veranderd in een pot ongeregeld waar de Partij van de Dieren en Denk alleen maar afleiden van zaken die er werkelijk toen doen. De echt belangrijke zaken komen niet aan de orde. Landverrader Rutte gaat stil zijn gang.

De burgers zijn aan zich zelf overgeleverd …. De vraag is nu nog alleen hoe lang het nog duurt eer burgers massaal wakker worden, hun regeringen niet meer accepteren en in opstand komen …. Ja: dat heet burger oorlog !!! En die situatie lijkt verdacht veel op wat gaande is in de VS waar de democraten op alle mogelijke manieren Trump proberen weg te krijgen.

LadyL
1 jaar geleden

Ik verwijs mensen in mijn omgeving zoveel mogelijk naar deze Nieuwsbrief en You Tube om ze wakker te schudden. De meeste willen er niet mee geconfronteerd worden. Hun kop in het zand steken. Op FB wordt wel veel ‘versplinterd’ gedeeld maar mensen komen niet in beweging. En denken dat ik ‘negatief’ ben en mij niet zo druk moet maken.
Achter de schermen is het wellicht mogelijk om een soort geheim genootschap voor de Burgers aan te maken, voordat het echt te laat is….

Gerrit
1 jaar geleden

De gedachte dat je één Europa kunt maken zonder sancties aan de leden te kunnen opleggen is het gedoemd te mislukken. Hoezo EU? FRANKRIJK en DUITSLAND maken eigenlijk de dienst uit. Oost Europa profiteert van ons geld, zuid Europa zadelen we met de vluchtelingen op, Turkije geven we een zoethoudertje. Onder de streep netto, hoop papier, hoop extra regels, hoop kosten, resultaat nihil. EU is een groot zinkend vlot met zeurende mensen.

Hans Dekkers
1 jaar geleden

Dure dollar is gunstig voor de export. Rente vastzetten. Amerikanske en chinese aandelen kopen om nog wat pensioen over te houden. Meer kun je als leek niet doen denk ik zo. En als alles op zijn gat zit dan gaat de co2 uitstoot vanzelf naar beneden. Was ook zo toen de crisis in 2009 begon.

Erik Butzelaar
1 jaar geleden

Het zijn niet de belangrijke internationale banken die de Euro laten vallen. Deze banken zijn net als de ECB van dezelfde eigenaar. Zij bankieren zelf allemaal bij de BIS-bank in Basel, ook eigendom van dezelfde eigenaar.
Dit betekent dat er een vooruit bedacht plan tot uitvoering wordt gebracht met gebruikmaking van alle beschikbare “schaalstukken”
De uitkomst is een “gewenst” resultaat.
De uitwerking van Agenda 21 betekent dat niemand nog enig bezit mag hebben.

Nederland Narcostaat: ‘Xtc-pilletje goedkoper dan een biertje in Brabant’

Geen samenzweringstheorie meer: Duitse regering laat duizenden “vluchtelingen” invliegen