in ,

Moeten we niet willen : Google gaat op jonge kinderen mikken

Google gaat volgens website The Information door met zijn plan om kinderen jonger dan 13 ook toegang tot de diensten van het bedrijf te bieden, ondanks dat diverse internetgiganten, waaronder Google, onder vuur liggen vanwege hun omgang met privacy.

Tegenwoordig mogen kinderen geen gebruikmaken van een officieel Google-account. Middels een leeftijdscheck controleert Google, omdat het moet voldoen aan (internationale) regelgeving, of de gebruiker wel oud genoeg is om zich voor een account te registeren. Maar als het aan het bedrijf van CEO Larry Page ligt, wordt dat obstakel binnenkort weggenomen.

Met een speciaal junioraccount kunnen jonge Googlers toegang krijgen tot een speciale kindvriendelijke versies van YouTube, Gmail en Chrome en kunnen ouders het account volgen via een dashboard om te zien wat hun kroost online allemaal uitspookt.

Advocaten van Google zullen voordat het zover is eerst de strijd aan moeten gaan met de Amerikaanse overheid. Op dit moment geldt in de VS namelijk een COPPA-wet die maakt dat van kinderen onder de 13 geen privacygevoelige gegevens verzameld mogen worden. Als Google op dit moment een cookie installeert bij bijvoorbeeld een 11-jarig meisje, dan is het in overtreding.

via Webwereld.

Foto via James Cridland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Tellen op handen bij kinderen stopt door hersenverandering’

Met je waterschapsbelasting: Verzekeringen duurder door hevige regenval