in , , ,

Mondkapjesplicht in strijd met wet, boete ingetrokken

rechter 1559908088
mohamed_hassan / Pixabay

Richard van Beem heeft een klinkende overwinning behaald in zijn strijd voor vrijheid. Het Openbaar Ministerie heeft de boete voor Van Beem  voor het niet dragen van een mondkapje in augustus 2020 geseponeerd.

Van Beem wil aangifte doen tegen burgemeester Aboutaleb en tegen alle bij de demonstratie van 5 augustus 2020 betrokken agenten.

Demonstratie in Rotterdam

Op 5 augustus 2020 vindt er een demonstratie plaats in Rotterdam. Blijkbaar was Van Beem volgens de gemeente op die plek verplicht een mondkapje te dragen, waartegen hij demonstreerde door er geen te dragen.

Hij werd gefotografeerd door de politie en kreeg een boete van 95 euro. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging tegen de boete in beroep.

Noodverordening

Van Beem maakt bezwaar tegen de opgelegde boete op basis van de volgende redenering.

Voor 1 december 2020 gold een noodverordening (en nog geen wet). Volgens de Gemeentewet mag een noodverordening geen inbreuk maken op grondrechten.
Vanaf 2020 gaf de Minister in het kader van de coronamaatregelen aanwijzingen aan veiligheidsregio’s.

De voorzitters van deze regio’s stelden daarop via noodverordeningen gedragsregels vast, zoals het plaatselijk dragen van een mondkapje.

Deze noodverordeningen mogen echter niet strijdig zijn met de Grondwet. En deze mondkapjesverplichting was in augustus 2020 op basis van de noodverordening dus in strijd met de Grondwet.

Het Openbaar Ministerie ziet dit ….

Lees verder bij de bron: De Lange Mars Plus

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 Bill Gates Vaccines

De Jonge bevestigt hier dat gevaccineerden anderen kunnen besmetten: ‘Wordt steeds maller’

control 1552937741

WEF werkt aan digitaal staatsburgerschap voor iedereen; Critici krijgen geen toegang tot internet