in ,

Na de mug, rups en mier dient de volgende zomerplaag zich aan

wespen 1562921681
umsiedlungen / Pixabay

Wespenbestrijders hebben de afgelopen weken overuren gemaakt. De hausse aan wespennesten komt vroeg in vergelijking met voorgaande jaren. De verwachting is dat het deze zomer helemaal een gekkenhuis wordt.

Het zijn, klimatologisch gezien, perfecte omstandigheden voor de wesp.

,,Vorig jaar een lange zomer en daaropvolgend een zachte winter”, zegt directeur Bastiaan Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD). De wespen hebben zich daardoor voort kunnen planten en door het gebrek aan aanhoudende vrieskou, hebben de zoemende beestjes het massaal overleefd.

,,Nu zie je de werksters, later in het jaar komen de mannetjes naar buiten. Ik ga er vanuit dat ze dit jaar heel erg aanwezig zullen zijn, op terrassen en andere plekken waar ze voedsel zoeken.”

,,Vorig jaar was bizar, qua drukte. Toen zijn bestrijders van begin juli tot eind september extreem druk geweest. In Oost-Nederland werden per dag zo’n 300 tot 500 nesten bestreden. Maar ik voorspel je:…

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
islamists danger europe 12

Minister Slob drukt islamitische school in Westland door

5791460046 a9282e84ca pinpas1

War on cash: Wie cashloos leeft kan korting krijgen bij ING