in , , ,

Huurverhoging 2019 ‘beperkt’: maximaal 5,6% verhoging, hypotheek aftrek versneld afbouwen

Het bericht op BNR dat de maximale huurverhoging voor 2019 beperkt is, dus minder hoog zou zijn en bij BNR noemt men een huurverhoging voor mensen met een inkomen tot € 42.436,– laag als deze 4,1% is.

Mijn hemel, dus mensen met een minimuminkomen betalen ‘maar 4,1% extra op de al schandalig hoge huur.

Je snapt ’t al: een huurverhoging van 4,1% is schandalig hoog!! (vorig jaar was de huurverhoging ook al schunnig hoog, al was het iets minder dan dit jaar t.w. een percentage van 3,9 tot 5,4)

Nu zal je wellicht zeggen dat mensen met een minimuminkomen dan ook een verhoogde huurtoeslag krijgen, echter als je ziet wat deze mensen te besteden hebben, is zelfs elke verminderde huurverhoging te groot om nog fatsoenlijk rond te kunnen komen. (immers ondanks die toeslag betalen deze huurders hele euro’s meer per maand, ondanks dat ze letterlijk geen cent extra kunnen missen.)

Boven de hiervoor aangeven inkomensgrens van € 42.436,– , mogen woningcorporaties maar liefst 5,6% huurverhoging opleggen. Deze mensen noemt men scheefwoners, alsof zij de schuld zijn van de enorme sloop van sociale huurwoningen de laatste 30 jaar. Waarom mogen deze mensen niet in het huis van hun keuze blijven wonen, zoals kopers die hun huis voor een habbekrats kochten en nu een dergelijk ‘fiks inkomen’ hebben..???

De woningnood werd met opzet gecreëerd door bestuurders van de VVD, PvdA, , D66 en ‘Christen’Unie, goed voor de koopmarkt en daarmee voor de huurmarkt, daar men de achterlijk hoge prijzen die men wil betalen voor een huis, één op één doorvoert op de huur van huizen. Huizen die vaak al één of zelfs meerdere keren zijn afbetaald, met de totale huur die in de loop van de tijd werd betaald.

De wethouders van de hiervoor genoemde partijen (en zeker die van de PvdA) hebben willens en wetens enorme voorraden sociale huurwoningen laten slopen. Daarnaast zijn deze wethouders zich als grondspeculanten gaan gedragen en durven ze voor een postzegel grond, ver van het centrum en niet zelden in de buurt of naast industrieterreinen, rustig een halve ton aan euro’s te rekenen.

Rutte 1, 2 en 3 zijn bovendien verantwoordelijk voor de verkoop van hele huizenblokken aan buitenlandse investeerders, die na renovatie de woningen voor enorme prijzen verhuren, waardoor deze woningen niet langer het predicaat sociale huurwoning dragen. Kortom: daardoor blijven er nog minder sociale huurwoningen over en werd en wordt de woningnood nog verder vergroot.

Huurders zijn vooral te vinden in achterstands- of probleemwijken, waar ze desondanks dezelfde huurverhogingen voor hun kiezen krijgen. Een groot deel van de voorraad sociale huurwoningen is niet of slecht geïsoleerd, waardoor (arme) huurders te maken hebben met onevenredig hoge energiekosten.

Tot slot: de huurders, voor een overgroot deel de armste bewoners van ons land, krijgen dus een huurverhoging van maximaal 4,1%, terwijl ze voor de afvalstoffenheffing volgens zeggen al snel tot € 300,– per jaar meer gaan betalen, dit naast de energietransitieheffing van nog veel meer dan € 300,– per jaar.

Dit alles bovenop de btw verhoging van 6 naar 9% voor een paar van de eerste levensbehoeften dus groente en fruit…… Om nog maar te zwijgen over de stijging van de zorgpremie. Weet je nog wat opperschoft, beroepsleugenaar en zwaar disfunctionerend premier Rutte durfde te beloven rond Prinsjesdag? Juist, dat niemand er dit jaar op achteruit zou gaan……..

Huurders trek je gele hesje aan en ga de straat op, een ander doet het niet voor jullie!!

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

Hypotheekrenteaftrek verder omlaag

Het kabinet moet plannen gaan maken om de hypotheekrenteaftrek nog verder te beperken. De hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Maarten Camps, adviseert dat in zijn traditionele nieuwjaarsartikel in het economenblad ESB.

Volgens Camps zal verdere verlaging van de aftrek meer rust brengen op de onstuimige woningmarkt. In tijden van economische groei, zoals nu, raakt die markt al gauw oververhit. De renteaftrek heeft een prijsopdrijvend effect.

Door de aftrek te beperken kan de rente zijn dempende werk op de vraag beter doen, zo redeneert hij. Bovendien verkleint het de kans op ‘onderwaterhypotheken’, waarbij de lening groter is dan de waarde van de woning.

“De combinatie van hoogconjunctuur met de historisch lage rente maakt dit een logisch moment om door te pakken”, schrijft Camps. Rutte III heeft al afgesproken dat de aftrek vanaf volgend jaar versneld verlaagd wordt, naar 36,9 procent. Camps vindt dat een stap in de goede richting, maar pleit voor een nog verdere beperking. Een percentage noemt hij daarbij niet.

Lees verder bij de bron: huizenmarkt-zeepbel.nl

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/linksom-of-rechtsom-u-gaat-erop-achteruit-gemeentebelasting-gaat-flink-stijgen-afvalstoffenbelasting-met-139-verhoogd/

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/goh-je-verwacht-het-niet-koopkracht-bij-helft-van-nederlanders-vorig-jaar-gedaald/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
2 jaren geleden

Ik ben het zoooooo zat!Mijn huurhuisje[48 vierkante meter] werd in 1955 gebouwd als een schoolproject:en werd cadeau gedaan aan de gemeente.Die heeft het ooit overgedaan aan de woningvereniging en ik betaal er 573 euro voor,iedere maand opnieuw!Een goudmijn dus,want er staan bijna 50 van deze huisjes,of liever gezegd tochtige kippenhokken,met asbest en schimmel en scheuren als bonus!Deze huren zijn schandalig veel keren te hoog,en dat ook nog eens in een wijk die volkomen verpauperd is,met als bonus:moskee om de hoek!En probeer maar eens te verhuizen:lukt niet,nergens,grrrrr!

JC
Antwoord aan  jungleelephant
2 jaren geleden

Begin met een Bewonersvereniging op te richten namens de 50 bewoners! Alleen maak je niets klaar. Benoem een bestuur van 4 of 5 man die de kar gaat trekken.

Mijn advies zou zijn om namens de 50 bewoners bij de verhuurder aan te schrijven over de slechte staat waarin de woningen verkeren en de in verhouding hoge huur. Vraag eventueel iemand die helpt bij het opstellen van de brief met onderbouwde klachten. Dreigen met klagen bij Gemeente kan helpen. Breif ondertekend door alle bewoners.

Als daarop geen bevredigend oplossing uit komt: schrijf een brief aan het Gemeentebestuur waar je woont met een volledige beschrijving van de situatie. Het beste is om de brief namens (dus ondertekend door) de 50 bewoners te sturen.
Het belangrijkste argument zou dan zijn dat het niet de bedoeling kan zijn van de Gemeente dat de huizen voor een zachte prijs overgedaan aan een woningvereniging die vervolgens sinds 1955 een vermogen van tig miljoen heeft binnengehaald op de woningen.
Vermeld nadrukkelijk dat de woningen zeer slecht zijn onderhouden en verzoek bij de Gemeente om bemiddeling bij de verhuurder van de woningen om de woningen op te knappen.

Het valt te overwegen de woningen over te nemen van de verhuurder als hij niet wil investeren. Denk daar over na en bespreek dat met de leden.

Verder valt het de Gemeente aan te rekenen dat de wijk onder andere is verpauperd door de bouw van een moskee. Vraag de Gemeente nadrukkelijk weer namens de 50 bewoners om
maatregelen te nemen zodat de buurt er beter komt uit te zien. Het helpt natuurlijk als jullie zelf iedeen hebben (parkje,groenstroken, bomen, aparte parkeerruimte etc).

Ik hoop dat jullie de zaak hiermee voor elkaar krijgen !!!

Agent richt en schiet: Franse brandweerman, vader van 3 in Geel Hesje door achterhoofd geschoten

Belastinggeld aan het werk, beelden Tweede Kamervoorzitter Arib is klaar met telefoons: “de derde keer is inleveren”