in , , ,

Huurverhoging 2019 ‘beperkt’: maximaal 5,6% verhoging, hypotheek aftrek versneld afbouwen

Het bericht op BNR dat de maximale huurverhoging voor 2019 beperkt is, dus minder hoog zou zijn en bij BNR noemt men een huurverhoging voor mensen met een inkomen tot € 42.436,– laag als deze 4,1% is.

Mijn hemel, dus mensen met een minimuminkomen betalen ‘maar 4,1% extra op de al schandalig hoge huur.

Je snapt ‘t al: een huurverhoging van 4,1% is schandalig hoog!! (vorig jaar was de huurverhoging ook al schunnig hoog, al was het iets minder dan dit jaar t.w. een percentage van 3,9 tot 5,4)

Nu zal je wellicht zeggen dat mensen met een minimuminkomen dan ook een verhoogde huurtoeslag krijgen, echter als je ziet wat deze mensen te besteden hebben, is zelfs elke verminderde huurverhoging te groot om nog fatsoenlijk rond te kunnen komen. (immers ondanks die toeslag betalen deze huurders hele ’s meer per maand, ondanks dat ze letterlijk geen cent extra kunnen missen.)

Boven de hiervoor aangeven inkomensgrens van € 42.436,– , mogen woningcorporaties maar liefst 5,6% huurverhoging opleggen. Deze mensen noemt men scheefwoners, alsof zij de schuld zijn van de enorme sloop van sociale huurwoningen de laatste 30 jaar. Waarom mogen deze mensen niet in het huis van hun keuze blijven wonen, zoals kopers die hun huis voor een habbekrats kochten en nu een dergelijk ‘fiks inkomen’ hebben..???

De woningnood werd met opzet gecreëerd door bestuurders van de VVD, PvdA, CDA, D66 en ‘Christen’Unie, goed voor de koopmarkt en daarmee voor de huurmarkt, daar men de achterlijk hoge prijzen die men wil betalen voor een huis, één op één doorvoert op de huur van huizen. Huizen die vaak al één of zelfs meerdere keren zijn afbetaald, met de totale huur die in de loop van de tijd werd betaald.

De wethouders van de hiervoor genoemde partijen (en zeker die van de PvdA) hebben willens en wetens enorme voorraden sociale huurwoningen laten slopen. Daarnaast zijn deze wethouders zich als grondspeculanten gaan gedragen en durven ze voor een postzegel grond, ver van het centrum en niet zelden in de buurt of naast industrieterreinen, rustig een halve ton aan euro’s te rekenen.

1, 2 en 3 zijn bovendien verantwoordelijk voor de verkoop van hele huizenblokken aan buitenlandse investeerders, die na renovatie de woningen voor enorme prijzen verhuren, waardoor deze woningen niet langer het predicaat sociale huurwoning dragen. Kortom: daardoor blijven er nog minder sociale huurwoningen over en werd en wordt de woningnood nog verder vergroot.

Huurders zijn vooral te vinden in achterstands- of probleemwijken, waar ze desondanks dezelfde huurverhogingen voor hun kiezen krijgen. Een groot deel van de voorraad sociale huurwoningen is niet of slecht geïsoleerd, waardoor (arme) huurders te maken hebben met onevenredig hoge energiekosten.

Tot slot: de huurders, voor een overgroot deel de armste bewoners van ons land, krijgen dus een huurverhoging van maximaal 4,1%, terwijl ze voor de afvalstoffenheffing volgens zeggen al snel tot € 300,– per jaar meer gaan betalen, dit naast de energietransitieheffing van nog veel meer dan € 300,– per jaar.

Dit alles bovenop de btw verhoging van 6 naar 9% voor een paar van de eerste levensbehoeften dus groente en fruit…… Om nog maar te zwijgen over de stijging van de zorgpremie. Weet je nog wat opperschoft, beroepsleugenaar en zwaar disfunctionerend premier Rutte durfde te beloven rond Prinsjesdag? Juist, dat niemand er dit jaar op achteruit zou gaan……..

Huurders trek je gele hesje aan en ga de straat op, een ander doet het niet voor jullie!!

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

Hypotheekrenteaftrek verder omlaag

Het kabinet moet plannen gaan maken om de hypotheekrenteaftrek nog verder te beperken. De hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Maarten Camps, adviseert dat in zijn traditionele nieuwjaarsartikel in het economenblad ESB.

Volgens Camps zal verdere verlaging van de aftrek meer rust brengen op de onstuimige woningmarkt. In tijden van , zoals nu, raakt die markt al gauw oververhit. De renteaftrek heeft een prijsopdrijvend effect.

Door de aftrek te beperken kan de zijn dempende werk op de vraag beter doen, zo redeneert hij. Bovendien verkleint het de kans op ‘onderwaterhypotheken’, waarbij de lening groter is dan de waarde van de woning.

“De combinatie van hoogconjunctuur met de historisch lage rente maakt dit een logisch moment om door te pakken”, schrijft Camps. Rutte III heeft al afgesproken dat de aftrek vanaf volgend jaar versneld verlaagd wordt, naar 36,9 procent. Camps vindt dat een stap in de goede richting, maar pleit voor een nog verdere beperking. Een percentage noemt hij daarbij niet.

Lees verder bij de bron: huizenmarkt-zeepbel.nl

Linksom of rechtsom, u gaat erop achteruit: Gemeentebelasting gaat flink stijgen, afvalstoffenbelasting met 139% verhoogd

Goh, je verwacht het niet: Koopkracht bij helft van Nederlanders vorig jaar gedaald


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Agent richt en schiet: Franse brandweerman, vader van 3 in Geel Hesje door achterhoofd geschoten

Belastinggeld aan het werk, beelden Tweede Kamervoorzitter Arib is klaar met telefoons: “de derde keer is inleveren”