Huurverhoging 2019 ‘beperkt’: maximaal 5,6% verhoging, hypotheek aftrek versneld afbouwen

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

2 reacties op “Huurverhoging 2019 ‘beperkt’: maximaal 5,6% verhoging, hypotheek aftrek versneld afbouwen”

 1. jungleelephant schreef:

  Ik ben het zoooooo zat!Mijn huurhuisje[48 vierkante meter] werd in 1955 gebouwd als een schoolproject:en werd cadeau gedaan aan de gemeente.Die heeft het ooit overgedaan aan de woningvereniging en ik betaal er 573 euro voor,iedere maand opnieuw!Een goudmijn dus,want er staan bijna 50 van deze huisjes,of liever gezegd tochtige kippenhokken,met asbest en schimmel en scheuren als bonus!Deze huren zijn schandalig veel keren te hoog,en dat ook nog eens in een wijk die volkomen verpauperd is,met als bonus:moskee om de hoek!En probeer maar eens te verhuizen:lukt niet,nergens,grrrrr!

  • JC schreef:

   Begin met een Bewonersvereniging op te richten namens de 50 bewoners! Alleen maak je niets klaar. Benoem een bestuur van 4 of 5 man die de kar gaat trekken.

   Mijn advies zou zijn om namens de 50 bewoners bij de verhuurder aan te schrijven over de slechte staat waarin de woningen verkeren en de in verhouding hoge huur. Vraag eventueel iemand die helpt bij het opstellen van de brief met onderbouwde klachten. Dreigen met klagen bij Gemeente kan helpen. Breif ondertekend door alle bewoners.

   Als daarop geen bevredigend oplossing uit komt: schrijf een brief aan het Gemeentebestuur waar je woont met een volledige beschrijving van de situatie. Het beste is om de brief namens (dus ondertekend door) de 50 bewoners te sturen.
   Het belangrijkste argument zou dan zijn dat het niet de bedoeling kan zijn van de Gemeente dat de huizen voor een zachte prijs overgedaan aan een woningvereniging die vervolgens sinds 1955 een vermogen van tig miljoen heeft binnengehaald op de woningen.
   Vermeld nadrukkelijk dat de woningen zeer slecht zijn onderhouden en verzoek bij de Gemeente om bemiddeling bij de verhuurder van de woningen om de woningen op te knappen.

   Het valt te overwegen de woningen over te nemen van de verhuurder als hij niet wil investeren. Denk daar over na en bespreek dat met de leden.

   Verder valt het de Gemeente aan te rekenen dat de wijk onder andere is verpauperd door de bouw van een moskee. Vraag de Gemeente nadrukkelijk weer namens de 50 bewoners om
   maatregelen te nemen zodat de buurt er beter komt uit te zien. Het helpt natuurlijk als jullie zelf iedeen hebben (parkje,groenstroken, bomen, aparte parkeerruimte etc).

   Ik hoop dat jullie de zaak hiermee voor elkaar krijgen !!!

Discuseer je mee?

Close
%d bloggers liken dit: