in

NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars

rs 24 uit silos eind maart begin april 2021 561x300 1

Na de drie kernonderzeeërs die gelijktijdig door het poolijs braken heeft Rusland opnieuw een ernstige waarschuwing aan de NAVO afgegeven door drie mobiele lanceertrucks voor RS-24 Yars kernraketten uit de hangars te rijden.

De RS-24, in het Westen aangeduid als SS-29, is een verbeterde versie van de Topol-M raket, heeft een bereik van 12.000 kilometer, en vervoert minstens 6 tot mogelijk wel 10 onafhankelijk richtbare kernkoppen (MIRVs), waartegen het Westen geen enkele verdediging heeft.

Ondertussen bereidt het Russische leger zich met grootschalige transporten voor op een eventuele Oekraïense aanval op De Krim, Luhansk en Donetsk.

Rusland nam in 2019 de Avangard re-entry hypersonische ‘glider’ in gebruik, die – in tegenstelling tot traditionele kernkoppen die een voorspelbaar traject volgen – onverwachte scherpe wendingen kan maken, en daardoor veel moeilijker door afweerraketten te onderscheppen is.

In 2019 was het plan om in totaal 31 Yars raketten met Avangard gliders uit te rusten. In 2016 had Rusland al 61 mobiele- en 10 vaste Yars ICBM’s operationeel.

Daar waar de VS zijn nucleaire raketten vrijwel uitsluitend in vaste silo’s (ICBM’s) of aan boord van onderzeeërs (SLBM’s) heeft geplaatst, heeft Rusland nog een derde type, namelijk deze mobiele lanceerinrichtingen, die tot 500 kilometer kunnen rijden.

Dit maakt ze veel minder kwetsbaar voor een verrassingsaanval, waardoor Rusland ten allen tijde de mogelijkheid behoudt om iedere vijand met een tegenaanval volledig te vernietigen. Het duurt slechts 7 minuten voordat een Yars kernraket kan worden gelanceerd.

Lange treinen met militair materieel om De Krim te verdedigen

Ondertussen zijn er video’s opgedoken vanaf onder meer de nieuwe brug over de Straat van Kerch naar De Krim, waarop te zien is hoe Rusland lange treinen vol tanks, howitsers, pantserwagens en trucks naar het schiereiland vervoert.

Dat duidt erop dat Het Kremlin vastbesloten is om De Krim en de Russische burgers in de Donbass tegen een Oekraïense aanval te verdedigen. Ook bij Krasnodar werd een dergelijke trein gefilmd.

De Westerse media besteden vooralsnog geen aandacht aan deze zeer zorgwekkende ontwikkelingen. We schreven al eerder dat dit waarschijnlijk doelbewust wordt gedaan om een Russische reactie op een Oekraïense militaire aanval in de schoenen van het Kremlin te schuiven, en weer valselijk zal worden beweerd dat ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d4464257a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784d762e72d49444 640 covid 19

‘Zeer waarschijnlijk’ door militairen ontwikkelde COVID, gelekt uit laboratorium

wereld slavernij.vaccinaties 02a 500x300 1

Voormalig Pfizer Vice President: ‘Volledig mogelijk kan dit (covid-vaccin’s) worden gebruikt voor grootschalige ontvolking’