in

Nederland betaalt een te hoge prijs voor Europa

Als het serieus wordt moet je liegen. Was getekend Jean-Claude Juncker, de premier van die in het voorjaar van 2011 ontkende dat de Europese Unie steun aan Griekenland voorbereidde. Nu is hij kandidaat-voorzitter voor de . De euro is een serieuze zaak. Vandaar dat geen enkele Nederlandse regering de waarheid heeft verteld over de ingrijpende gevolgen van de deze munt. Vandaar dat Nederlanders nooit mochten zeggen of zij meer soevereiniteit willen afstaan dan was afgesproken toen Nederland de gulden opgaf.
Op één uitzondering na. In 2005 mochten wij in een referendum stemmen over een Europese . ‘Nee’, zei een duidelijke meerderheid. De grote politieke partijen schrokken, concludeerden dat Europa zich slecht leende voor volksraadplegingen en hebben sindsdien op Europees niveau ingestemd met een overdracht van bevoegdheden die verder gaat dan wat burgers en parlement eigenlijk goed vonden.
Elke nieuwe regering duwt Nederland een stukje verder naar een Europese eenheidsstaat. Met Europese steunfondsen voor schuldenlanden. Met een Europese bankenunie die de voorbode is van een Europese begrotingsunie. Voorstanders van Europese eenwording rechtvaardigen deze soevereiniteitsoverdracht met wat Nederland in ruil hiervoor terugkrijgt: voorspoed, vrijheid en vrede.
Was het maar waar. De Europese Unie kost welvaart en veroorzaakt scheuren in de , vooral in zuidelijke landen. Dat komt vooral doordat Europese eenheidsbouwers in 1999 een fatale vergissing begingen met de invoering van de euro.

Meer via Nederland betaalt een te hoge prijs voor Europa.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hiltermans
2 jaren geleden

Dit was geen fout. De EU is opgezet door een elite die heel andere ideeën hebben. Die willen een communistische wereld met fascistisch leiderschap. Een wereld dus waar de burgers niet meer zijn dan slaven. Met overal controles en leger en politie op iedere hoek van de straat en met afluisterpraktijken overal is dat precies de staat die Orwell in zijn boek 1984 beschreef. En de EU is een opstap daartoe. Bewust heeft die elite van banken en multinationals een gemeenschappelijke munt gecreëerd zonder alle zaken op voorhand goed uit te zoeken. Men wist van te voren door de eieren allemaal in een pan te gooien en goed te roeren dat het dan erg moeilijk was om de eieren dan weer uit dep an te krijgen. DIT WAS OPZET !! De echte machthebbers zijn daarmee de banken en de multinationals geworden en de regeringen zitten er voor spek en bonen bij !!!!!
De EU was niet een politieke unie omdat de criminelen dondersgoed wisten dat men dat nooit voor elkaar zou krijgen. Maar met de gemeenschappelijke munt was er vrijwel geen weg meer terug …. Via salamitactiek dacht men de rest wel binnen te halen.
Zo zit de zaak in elkaar. De burgers van de EU zijn verraden door hun eigen politici. Sommige daarvan wisten hiervan. Anderen waren te onnozel en snappen het verhaal nog steeds niet.
Dit is de realiteit mensen …. en de enige oplossing is dat de burgers in actie komen en de EU stoppen willen we niet allemaal failliet gaan en in een wereldregering terecht te komen.

Jip
2 jaren geleden

Juist – die snor heeft er inderdaad een paar vergeten

Rechters: steeds meer de wet omzeilen, afbraak van de rechtstaat

Overeind houden eurozone gaat minstens € 12.000 euro per persoon kosten!