Rechters: steeds meer de wet omzeilen, afbraak van de rechtstaat

Op naar de politiestaat… oh wacht daar zijn we al aanbeland

Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, hekelt vrijdag in De Telegraaf de wijze waarop politici vanuit hun behoefte om snel te scoren en een daadkrachtige indruk te maken, soms slordige en ondoordachte wetgeving opstellen, die niet strookt met de normen en waarden van onze rechtsstaat.

Als voorbeeld noemt hij het wetsvoorstel om mensen direct op te sluiten als de rechter ze heeft veroordeeld tot minimaal een jaar gevangenisstraf, ook als ze in hoger beroep gaan en wellicht alsnog worden vrijgesproken.

Onschuld

Een goed voorbeeld omdat het voorstel strijdig is met de onschuldpresumptie. Een presumptie die stoelt op de gedachte dat iemand die niet onherroepelijk is veroordeeld, voor onschuldig moet worden gehouden. Zo iemand is verdachte en geen veroordeelde. Het wetsvoorstel is het zoveelste product van het regenteske duo Opstelten en Teeven, dat in een mum van tijd de toch al toch al minimale rechtsstatelijke (wat is dat trouwens?) status die ons land zo schijnheilig en krampachtig probeert op te houden, om zeep heeft geholpen.

Lees verder via Crimesite

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Frans schreef:

  De twee genoemde VVD oplichters hebben zichzelf al gediskwalificeerd – als uiterst onbetrouwbaar . Het zint me niet dat die Fred met hetzelfde honorarium [als ware hij nog staatssecretaris] in de kamer zit. Als je in de Politiek [kamer] zit = moet je van onbesproken gedrag zijn -en niet chantabel zijn. Dit geldt ook voor alle Justitie ambtenaren in het middem & hogere kader. Mr. Joris Demmink was zo’n chantabele persoon. Dit mag nooit meer voor komen.

 2. Peter schreef:

  ,,

 3. Machiaveli schreef:

  Veel Rechters laten zich steeds vaker gebruiken voor de uitvoering van Showprocessen.
  –NB.: Niemand weet of een behandelend Rechter onafhankelijk is.

  –De Burger betaald Tonnen Euro’s “BELASTING-GELDEN”aan deze openbare showprocessen. Geld wat oneigelijk wordt gebruikt – terwijl vele burgers met een daadwerkelijk rechtsptobleem ; door het OM achter de vodden wordt gezeten om te vootkomen dat hun zaken bij een “onafhankelijk” Rechter wordt aangeboden.
  .
  –Neutraal = een Drogreden
  -”onafhankelijk of Neuraal OM bestaat alleen op papier.
  .
  De Staat voert deze betaalde showptocessen op – om de butger te laten zien- Kijk eens burger : “Wij zijn toch eerlijk” !!!! en wij de Staat der Nederlanden we hebben toch een onafhankelijke rechtspraak ?!!??

  NADA dus

  PS : Alle zaken – hoe fout ook behandeld- “blijven binnenskamers = Binnen Nederland”
  Dit heet dan ook Colluse rechtspraak in Cie uitgevoerd

  • Machiaveli schreef:

   Showprocessen. Zie bijvoorbeeld Willem Holleeder en Mr. Jotis Demmink
   –NB.: Niemand weet of een behandelend Rechter onafhankelijk is.

 4. Bas schreef:

  Dit rechtssysteem is volledig naar de kloten door het opportuun systeem.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: