in

Nederlanders worden wakker, bestuurders vangen tonnen salaris: Bedelen om collectanten

4292987643 1ee958bc3b collectanten1

Goede doelen in ons land kampen met een groot probleem. Er komt minder geld binnen via collectes omdat steeds minder mensen te vinden zijn die met de geldbus langs de huizen willen gaan. Vrijwilligers zijn het beu aan de deur nog langer te moeten uitleggen waarom er zoveel geld aan de strijkstok blijft hangen en topbestuurders van goede doelen tonnen aan salaris ontvangen.

Leger des Heils-commandant Hans van Vliet roept mensen op om net als hij de deuren langs te gaan met een collectebus. “Maar ik snap de onvrede van mensen die geld willen geven aan goede doelen. Er is te veel negatieve publiciteit geweest.”

„We moeten creatiever worden”, zegt Joanna van Drongelen van de stichting Collecteplan, die de belangen behartigt van de 26 organisaties die landelijk deur aan deur mogen collecteren.

„Vroeger vroeg je je buurvrouw gewoon om te helpen, maar vandaag de dag kennen mensen hun buren soms niet eens. Vandaar ook dat nu via Facebook en andere sociale media geworven wordt. Het is een uitdaging om mensen op de juiste wijze te ’triggeren’ om mee te doen. We zijn met z’n zeventien miljoenen, dus kansen te over lijkt me”, aldus Van Drongelen, die zelf als regelaar van het Prinses Beatrix Spierfonds deze week 32.000 collectanten de straat opstuurt om geld bijeen te halen.

„Nederland is een goedgevig landje”, vervolgt ze. „Niet alleen aan de deur wordt goed gegeven, maar ook via tal van inzamelingsacties worden goede doelen ondersteund. Rondjes rond de kerk lopen, baantjes zwemmen in het zwembad of koekjes bakken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt georganiseerd. Nu valt het alleen extra op, omdat dit via internet veel meer in de publiciteit komt.”

via Telegraaf.nl.

Foto via oxfamnovib cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8210163555 a13ec8aa14 mark rutte1

Rutte bedankt: Koopkracht voor vierde jaar op rij gedaald, laagste inkomens meeste ingeleverd

2688490965 02ea18bb38 paspoort1

Na oproep Aboutaleb: Inleveren van paspoort door Islamitische jongens mislukt