in

Nieuw in Nederland: Opnieuw afrijden na slingeren op de weg, het spekken van CBR gaat steeds verder

10551997685 a74c60658c autorijden1

Automobilisten die slingerend rijden omdat ze mobiel telefoneren, een sms versturen, een vlieg doodslaan of kinderen op de achterbank iets geven, lopen de kans om behalve een fikse boete ook opnieuw rijexamen te moeten afleggen als ze door de politie gesnapt worden.

Dat kan de consequentie zijn van een uitspraak van de rechtbank in Arnhem in een zaak van de 70-jarige Corrie Huigen tegen het CBR. De vrouw moet opnieuw haar autorijexamen afleggen omdat ze tijdens het rijden iets in haar handtasje opzocht, waarbij ze volgens twee agenten die postten in een onopvallende politieauto iets over de weg slingerde.

„Als de rechter hiermee akkoord gaat, heeft dat verstrekkende gevolgen voor alle automobilisten in ons land die door welke omstandigheden dan ook wel eens slingerend gedrag vertonen”, stelt verkeersadvocaat Bert Kabel. „Niet langer hoeft dan een gebrek aan stuurvastheid of slecht kijkgedrag waarbij iemand een gevaar kan zijn op de weg reden voor de politie te zijn om een weggebruiker opnieuw een rijvaardigheidstest door het CBR te laten afnemen.”

Feiten

Over twee weken doet rechter mr. C. Pastoors uitspraak in deze zaak, waarbij het CBR als uitvoerend orgaan werd aangeklaagd. Ze liet gisteren nog niet het achterste van haar tong zien en verzamelde zoveel mogelijk feiten waarop ze haar besluit zal baseren. Wel meldde ze dat de politie altijd een dergelijke test kan aanvragen als er een vermoeden bestaat van de rij-ongeschiktheid van iemand. „Maar dat moet dan wel ergens op gebaseerd zijn”, meende de rechter.

„Ik ben vol vertrouwen dat zij inziet dat het pure willekeur wordt als de politie zonder opgaaf van reden kan vragen om een rijtest”, stelt Kabel

via Telegraaf.nl.

Photo by GuySie cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9fc558d917f90263e16aa423 640 pensioen1

Premiebetaler keer op keer gekort: Vermogen pensioenfondsen bijna verdubbeld

8008537448 ece5cc913b mh171

MH17 : Westen verdraait interview separatistenleider; Kiev houdt gesprekken met piloten achter